DOLAR
34,4690
EURO
36,3690
ALTIN
2.962,53
BIST
9.277,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Yıldırım Halk Eğitimi Merkezi Geleneksel Keçe Sanatı Kursunun ''ZÜMRA'' Adlı Sergisi

Yıldırım Halk Eğitimi Merkezi’nin açmış Geleneksel Keçe Sanatı Kursu, İncirli Kültür Merkezi’nde ‘’ZÜMRA’’ adlı sergisi ile çalışmalarını halkla buluşturdu.

Yıldırım Halk Eğitimi Merkezi Geleneksel Keçe Sanatı Kursunun ''ZÜMRA'' Adlı Sergisi
16.05.2023 16:00
192
A+
A-

Yıldırım Halk Eğitimi Merkezi’nin açmış Geleneksel Keçe Sanatı Kursu, İncirli Kültür Merkezi’nde ‘’ZÜMRA’’ adlı sergisi ile çalışmalarını halkla buluşturdu.

Yıldırım Kaymakamı Metin ESEN, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SEVİNÇ, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emel ERKEN ve Nazım YILDIZ Yıldırım Halk Eğitimi Merkezi Geleneksel Keçe Sanatı Kursunun İncirli Kültür Merkezi’nde açmış olduğu “ ZÜMRA” isimli sergisini ziyaret etti.

Geleneksel Keçe Sanatı Kursu Öğretmeni Filiz GOCUK önderliği ile açılan sergide, kurs öğretmeni ve kursta eğitim alan kursiyerlerin çalışmaları yer aldı.

Halka açık olan sergiyi birçok katılımcı ziyaret etti.

Türk el sanatlarının en eski tekniklerinden biri olan keçecilik, Orta Asya’dan batıya göç eden Türkler tarafından diğer sanatlar ile Anadolu’ya gelmiş, günümüze ulaşmıştır. Tepme keçe veya fabrikasyon olarak üretilen keçenin yapımında koyun yünü dışında tavşan yünü, deve yünü, tiftik, keçi, kılı da kullanılmaktadır.

 Keçeden yaygı, yolluk, seccade, yastık, vb. ev eşyaları yapıldığı gibi kepenek, çizme, çorap, patik vb. giyim eşyası da yapılmaktadır.

Sergiyi ziyaret eden misafirlere ürünlerin yapım aşamalarından, ortaya çıkan ürünlerin çıkış hikayelerinden bahseden Geleneksel Keçe Sanatı Kursu Öğretmeni Filiz GOCUK, ‘’Sergimizde, geleneksel Türk nakış desenleri keçe yünü ile işlenerek ve üç boyutlu tablolar yapılarak yepyeni bir sanata dönüşmüştür. Örtüler, yelekler, hırkalar, şallar ve aksesuarlar da çok özel tasarımlar uygulanmıştır’’ dedi.   

Her ürünü tek tek inceleyen Yıldırım Kaymakamı Metin ESEN, “Sergiyi bitmeden tekrar ziyaret edeceğim, gelmeden önce bu kadar tahmin etmemiştim. İnanılmaz bir emek ve başarı var. Çok etkilendim” dedi.

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SEVİNÇ, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emel ERKEN ve Nazım YILDIZ’ da ortaya çıkan ürünleri hayranlıkla inceleyerek, hepsiyle ilgili detaylı bilgiler aldılar.

Geleneksel Keçe Sanatı Sergisine Yıldırım Halk Eğitimi Müdürü Mustafa KORKMAZ, Yıldırım Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcıları Aynur KORU, Salih AYDAR, Kenan DOĞRU ve İncirli Kültür Merkezi İbrahim KAYA da katılım sağladı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı