DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

VAN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

VAN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
07.07.2024 14:39
12
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı olan Van Kültür Yolu Festivali’nin sekizinci günü sanat ve kültürle dolu bir program sundu.

 

Festival kapsamında, Van Kent Meydanı’nda “Feqiye Teyran İlahi ve Kaside Programı” ilgiyle karşılandı. Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından gerçekleştirilen “Akdamar Quartet” konseri Akdamar Adası Kilisesi’nde Vanlılarla buluştu.

 

Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda katılımcılar, Dr. Ümit Aktaş’ın yöntemleri ile ilaçsız yaşam hakkında bilgiler edindi.

 

Muhammed Erörs Moderatörlüğünde gerçekleşen “Şehir Sohbetleri” söyleşisinde  yazar Faruk Duman ile yazar ve senarist Tarık Tufan bir araya geldiler.

 

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

 

Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Okulumuz Orman” operası ile çocuklar eğlenceli zamanlar geçirdi. Van İl Halk Kütüphanesi’nde çocuklar; “Lemi Abi ve Zuzi: Uzay Macerası” etkinliğinde eğlence dolu hikayeler dinledi. “Maysa ve Bulut” çocuk tiyatrosu da Atatürk Kültür Parkı Çocuk Köyü’nde minikler ile buluştu.