DOLAR
37,9618
EURO
41,0353
ALTIN
3.806,21
BIST
9.659,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
17°C
İstanbul
17°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
14°C
Perşembe Çok Bulutlu
15°C
Cuma Parçalı Bulutlu
15°C

TÜRKİYE CİPS ÜRETİMİNDE AVRUPA 3’ÜNCÜSÜ

TÜRKİYE CİPS ÜRETİMİNDE AVRUPA 3’ÜNCÜSÜ
05.03.2024 12:47
1.253
A+
A-

Türkiye’de cips tüketimikişi başına yılda yaklaşık 6 kilogram olarak gerçekleşiyor. Bu rakam ile Avrupa ortalamasının üzerinde yer alıyor.

Cips sektörü her yıl ortalama yüzde 5 oranında büyümeye devam ediyor. Türkiye, cips üretiminde Avrupa’nın en büyük 3. dünyanın ise en büyük 10. ülkesi arasında yer alıyor.

55 BİN TON CİPS ÜRETİM KAPASİTESİNE SAHİP

Yüzde yüz yerli ve milli üretim anlayışını sürdüren Doğuş Çay, cips kategorilerinde Cipso, Patos ve Çerezos ve Chips Master markalarını tüketicileriyle buluşturuyor.

Türkiye’de 2 cips fabrikasıyla üretimini sürdüren şirket, Aksaray fabrikası ve Pendik fabrikası ile 55 bin ton cips üretim kapasitesine sahip. 

PATOS BRÜKSEL’DEN LEZZET ÖDÜLÜ ALDI

Yakın zamanda Türkiye’yi dünya lezzetleri arasında temsil eden PATOS, TACO baharatlı ürünü kapsamında gösterdiği başarı ve sahip olduğu lezzet kalitesiyle birlikte Türkiye’nin yerli ve milli markaları arasında öne çıkıyor. PATOS, Brüksel’deki International Taste Institute tarafından düzenlenen değerlendirilmelerde lezzet ödülünü almaya hak kazandı.