DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Ticari Kredi Kartının Avantajları Nelerdir?

Ticari Kredi Kartının Avantajları Nelerdir?
25.07.2024 09:06
19
A+
A-

Ticari Kredi Kartının Avantajları Nelerdir?

Ticari yaşamının en önemli unsurlarından biri sunulan finansal fırsatlardan yararlanmaktır. Bu fırsatlar arasında sayılabilecek hizmetlerin başında da ticari kredi kartları gelir. Ticari kredi kartı kullanımı, şirketlerin ödeme döngülerini kolaylaştıran ve çeşitli kampanyalardan faydalanmalarını sağlayan hizmetlerden biridir. 

Standart kredi kartı kullanımından farklı şekilde dizayn edilen sistemde; ticari yaşamın ihtiyaçları rol oynar. Dolayısıyla ticari yaşamın gereklilikleri karşısında işlevsel olan kredi kartı özellikleri bu hizmette toplanır. Bireysel kullanımdan farklı şekilde hizmet sunulan ticari kredi kartı ile elde edilen avantajlar nelerdir ve kimler ticari kredi kartı alabilir, gibi sorulara yazımızı inceleyerek cevap bulabilirsiniz.  

Ticari Kredi Kartı Nedir? 

İşletmeler adına dizayn edilen, form olarak bireysel kredi kartıyla aynı olan; fakat işlevsel açıdan şirketlere özgü hizmetler barındıran kart türüne ticari kredi kartı denir. Bu kartın en temel özelliği bireysel kullanımdaki kredi kartının aksine şirketlere tahsis edilmesidir. Dolayısıyla limit, geri ödeme, taksitlendirme kampanyaları gibi belli başlı konularda bireysel kullanımdan farklı özellikler taşır.   

Faiz oranları, alışveriş ve geri ödeme fırsatları bakımından temel nitelikleri farklı olan ticari kredi kartları aynı zamanda çeşitli avantajlar içerir. Bu avantajlara ve ticari kredi kartının temel özelliklerine hakim olan girişimciler tercih sürecinde daha verimli kararlar alabilir.  

 Ticari Kredi Kartının Avantajları Nelerdir?  

Ticari kredi kartının avantajları şu şekilde sıralanabilir:  

  • Çek, senet gibi çeşitli riskler barındıran ödeme türleri yerine, garantör bir vadeli alışveriş kanalı oluşmak 
  • Nakit avans çekme imkanı 
  • Geri ödemeler sırasında asgari tutarı ödeyip kalan miktarı taksitlendirme fırsatı 
  • Aylık harcamaların açık raporlama ve takibi 
  • Otomatik ödeme talimatı hizmetiyle faturaların düzenli şekilde ödenmesi 

Ticari kredi kartı kullanılan bankanın sağladığı kampanyalar ve bu kartta sunulan fırsatlar sayesinde çeşitli alışverişlerde indirimlerden faydalanmak da bu kart türünü kullanmanın önemli avantajlarından biridir.  

Ticari Kredi Kartı Almak İçin Gereken Şartlar Nelerdir? 

Ticari kredi kartı hizmeti genel olarak tüzel kişiler için düzenlenir. Dolayısıyla ticari kredi kartı başvurusu yapacak olan şirketlerin limited, anonim şirket veya ortaklıklardan oluşan tüzel kişiliklere sahip olması şarttır. 

Son dönemde şahıs şirketlerine ticari kredi kartı hizmeti sunan finans kuruluşları ve bankalar da bulunmaktadır. Ancak bu ticari kredi kartlarının şahıs şirketleri için verdiği limitler, tüzel kişiliklerini aldığı limitlere oranla daha düşüktür. 

Ticari kredi kartı kullanımına ek olarak ihtiyaç duyduğunuz an nakde ulaşmak için KOBİ finansmanı platformu Figopara’yı kullanabilirsiniz. Vadesi gelmemiş e-Faturalarınızı vadesinden önce tahsil edebileceğiniz Figopara’da aynı anda birçok finansal kuruluştan teklif alabilir, nakit ihtiyacınızı uygun oranlarla karşılayabilirsini