DOLAR
34,4849
EURO
36,4353
ALTIN
2.956,59
BIST
9.292,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

TEGV’e bağışlanan elektronik atıklar hem çevreyi korumaya hem de eğitime destek oluyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliğiyle 2016’da hayata geçirdiği ‘Atma Bağışla Projesi’ ile bugüne kadar 4 bin 300’den fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlandı.

TEGV’e bağışlanan elektronik atıklar hem çevreyi korumaya hem de eğitime destek oluyor
13.10.2022 12:00
277
A+
A-

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliğiyle 2016’da hayata geçirdiği ‘Atma Bağışla Projesi’ ile bugüne kadar 4 bin 300’den fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlandı. Çocukların eğitimine katkı sağlamanın yanı sıra doğanın korunması için de önemli bir çevre faaliyeti olma niteliği taşıyan projeyle birlikte e-atıklar eğitime dönüşüyor, TEGV’li çocuklar geleceğe umutla bakıyor.

 

1995 yılından bu yana 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), ‘Atma Bağışla Projesi’ ile hem önemli bir sorunun çözümü için çalışıyor hem de çocuklara destek oluyor. Ciddi bir çevre kirliliğine neden olan e-atıkların dünyada yüzde 83’ü geri dönüştürülmeden çöpe atılıyor. TEGV hem yaşanılan bu çevre kirliliğini azaltmak hem de e-atıkların geri dönüşümüyle elde edilen ekonomik değerle çocukların nitelikli eğitim desteği alması amacıyla, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Yetkilendirilmiş Kuruluş olarak görevlendirilen Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile ortak hareket ederek 2016 yılında ‘Atma Bağışla Projesi’ni hayata geçirdi.

 

Hem yaşanabilir bir dünyaya hem de eğitime bir katkı

Proje kapsamında evde, okulda, iş yerinde kullanılmayan e-atıklar TEGV’e bağışlanabiliyor. TEGV her türlü e-atığı geri dönüşümle eğitime kazandırarak, hem yaşanılabilir bir dünyaya katkı sağlıyor hem de eğitimle güçlenmiş toplum hayaline bağışçılarını da ortak ediyor. Proje kapsamında bağışlanan e-atıklar, 902 513 042 koduyla PTT aracılığıyla anlaşmalı geri dönüşüm tesisine ücretsiz olarak gönderiliyor ve elde edilen gelir, imkânı kısıtlı çocukların TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasını sağlıyor. 

 

Bugüne kadar 4 bin 300’den fazla çocuğa eğitim desteği sağlandı

Proje kapsamında 2022 yılında 53 bin 859 kg atık toplandı ve bu bağışlarla 400 çocuğa nitelikli eğitim desteği sunulması sağlandı. 130’dan fazla kurum ‘Atma Bağışla Projesi’ne destek verdi. Projenin başladığı 2016 yılından bugüne kadar ise 385 bin 554 kg e-atık toplandı ve buradan elde edilen gelirle 4 bin 300’den fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlandı. 2016’dan 2022’ye kadar toplamda 400’e yakın kurum ‘Atma Bağışla Projesi’ne elektronik atıklarını bağışlayarak projeye destek oldu. ‘Atma Bağışla Projesi’, çocukların eğitimine katkı sağlamanın yanı sıra doğanın korunması için de önemli bir çevre faaliyeti olma niteliği taşıyor. Siz de elektronik atıklarınızı PTT şubelerine teslim ederek çocuklarımızın TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlayabilir, onların geleceğine ışık tutabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı