DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Tarımdaki Dijital Uygulamalar Sektöre Can Suyu Olacak Mı?

Tarımdaki Dijital Uygulamalar Sektöre Can Suyu Olacak Mı?
22.07.2024 13:25
9
A+
A-

Pandemi döneminde herkese açıktamamı dijital ve ücretsiz olarak mobil cihazlara kolayca indirilebilen özelliğe sahip hâle getirilen Strategy dergisinin yeni sayısında önemli konular yer alıyor.

 

“Yarını Bugünden Okuyun” sloganıyla İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan Strategy dergisi, 30’uncu sayısının kapağında dünya genelinde tarım alanların azalması, çiftçilerin topraklarını terk etmesi ve iklim değişikliği gibi etkenlerin tarımsal üretimi çıkmaza soktuğu bu zorlu sürece dijital uygulamaların ne kadar çözüm üreteceğine yer veren “Tarımdaki Dijital Uygulamalar Sektöre Can Suyu Olacak mı?” başlığını taşıyor.

 

Bunun yanı sıra derginin bu sayısında Türkiye’deki yeni ekonomik reform süreci ile ekonomi politikalar sonucu beklenen iyileşmeler ve gelişmelerin yer aldığı yeni ekonomi rotası da ele alınıyor.

Kamunun gelir kaynaklarını faiz artışları, kredi daralması ve taksitlendirme imkânlarının kısıtlandırılması yollarıyla çeşitlendirmeye çalışan yönetimin yol haritasında yer alan ekonomi politikalar karşısında beklenen gelişmeler uzmanlar tarafından değerlendiriliyor.

 

Strategy dergisinin yeni sayısı ekonominin yanı sıra teknolojik, sosyal ve sürdürülebilirlik konularına dair derinlemesine analizler ve görüşler de sunuyor. Derginin bu sayısında dünyadaki yeni enerji ekonomileri, startup ekonomisi ve futbol ekonomisi, yapay zekâdaki yeni adımlar ve Fortune’un yayınladığı “Çalışmak İçin En İyi Şirketler” listesi gibi önemli konular ele alıyor.

Strategy dergisinin yeni sayısına, Akfen Holding’in resmî internet sitesi üzerinden ya da https://bit.ly/AkfenStrategy30  linkinden ücretsiz olarak erişmek mümkün.

Yeni Sayının Öne Çıkan Haber Konuları:

Tarımdaki Dijital Uygulamalar Sektöre Can Suyu Olacak Mı?

Türk Oyun Sektörü Yatırımda Avrupa’nın Zirvesinde

 

2024’ün İlk Çeyreğinde Türkiye’ye 1,5 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım (Udy) Girişi 

 

Yüksek Getirili Düşük Değerleme Oranlı Hisseler

 

Startup Ekonomisi

 

Akıllı Liman Pazarı

 

2024 Yılında Çalışmak İçin En İyi Şirketler 

 

Suudi Arabistan’ın Güç Borusu 

 

 Futbol Ekonomisi

 

Yapay Zekâda Yeni Adım: Açık Bilim, Açık Teknoloji 

 

Katkıda Bulunan Yazarlar ve Konu Başlıkları:

 

Mahfi Eğilmez

2024 Dünya ve Türkiye Ekonomisi Tahminleri

 

Zeynep Aktaş

Doları Satan Likit Fonlara Geliyor

Fatih Birol

Dünyadaki Yeni Enerji Ekonomisi İvme Kazanıyor

 

Dr. İzel Levi Coşkun

Sürdürülebilirlikte Kelebek Etkisi Önemli

Dr. Soner Canko

Finans Sektöründe Yeni Hedef; Hiper-kişiselleştirme