DOLAR
35,3491
EURO
36,6163
ALTIN
3.006,10
BIST
9.972,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
7°C
Pazar Yağmurlu
7°C

T3 Mali Suç Birimi, 100 milyon dolarlık suç gelirine el koydu

T3 Mali Suç Birimi, 100 milyon dolarlık suç gelirine el koydu
06.01.2025 12:56
6
A+
A-

Tether, TRON ve TRM Labs iş birliğiyle oluşturulan T3 Mali Suç Birimi (T3 FCU), kripto para bağlantılı mali suçlarla mücadele kapsamında dünya genelinde 100 milyon doları aşan suç gelirine el koydu.

 

100 milyon doları aşan suç gelirine el koyan, T3 Mali Suç Birimi (FCU), Ağustos 2024’te kurularak blokzincir güvenliğinde kamu ve özel sektörün ortak çalıştığı bir model olarak görev yapıyor. Birim, kara para aklama, dolandırıcılık, şantaj ve terörizm finansmanı gibi mali suçlarla mücadelede dünya çapında kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışarak suç organizasyonlarını tespit etmeye ve engellemeye odaklanıyor.

 

T3 Mali Suç Birimi’nin suç varlıklarını dondurmadaki hızlı başarısını vurgulayan TRON blokzincirinin kurucusu Justin Sun, “Suçluların TRON kullanmadan önce bir kez daha düşünmeleri için artık 100 milyon neden var. TRON üzerinde USDT’yi suç amaçlı kullanıyorsanız, yakalanma riskiniz çok yüksek” dedi.

 

Birim, beş kıtada milyonlarca işlemi inceleyerek toplamda 3 milyar USDT’lik bir hacmi takip etti. T3 Mali Suç Birimi, bu izleme yeteneği sayesinde sınır ötesi suç operasyonlarını gerçek zamanlı olarak tespit edip müdahale edebiliyor ve bu da onu küresel kolluk kuvvetleri için önemli bir destek haline getiriyor.

 

“Dijital varlıklarda şeffaflık ve güvenlik için iş birliğinin gücünü kanıtlıyoruz”

 

İş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tether CEO’su Paolo Ardoino “Tether, küresel kolluk kuvvetleriyle proaktif bir şekilde iş birliği yaparak finansal ekosistemin bütünlüğünü korumaya derinden bağlıdır. Yetkililerle farklı yargı bölgelerinde yakın bir şekilde çalışarak, suç varlıklarını dondurma ve kötü niyetli kişilerin USDT gibi stablecoin’leri kötüye kullanmalarını engelleme konusunda önemli bir rol üstleniyoruz. T3’teki ortaklarımızla birlikte, dijital varlık alanında şeffaflık, güvenlik ve hesap verebilirlik için yeni standartlar belirlemede iş birliğinin dönüştürücü gücünü kanıtladık.” ifadelerini kullandı.

 

TRM Labs Küresel Soruşturma Direktörü Chris Janczewski yaptığı açıklamada, T3 Mali Suç Birimi’nin, dünya genelindeki kolluk kuvvetleriyle yakın çalışarak siber suçluların TRON üzerinde USDT kullanmalarını etkili bir şekilde engelleme yeteneği, kamu-özel ortaklıkları için bir kavram kanıtıdır. 100 milyonu aşkın USDT’yi dondurmak sadece bir başlangıç. 2025 ve sonrasında, kripto ekosistemine daha fazla yasal kullanıcı dahil oldukça, bu alanı güvende tutmak her zamankinden daha önemli hale geliyor.” dedi.