DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Sağlıklı Saç Eşittir Sağlıklı Bir Vücut

Sağlıklı Saç Eşittir Sağlıklı Bir Vücut
03.08.2024 12:45
9
A+
A-

Yaz aylarının ortalarına geldiğimiz şu günlerde sık sık saç yıkıyor, denize ve havuza giriyoruz. Güneş ışığına doyduğumuz günlerin keyfini çıkarırken, saçlarımız savunmasız kalıyor ve dış etkenlere karşı korunmaya ihtiyaç duyuyor. Artan sıcaklık, UV ışınları ve tuzlu su, saçlarımızın yıpranmasına ve canlılığını kaybetmesine neden oluyor.

Saçlarımız sadece görünüşümüz için değil sağlığımız için de büyük önem taşır ve tıpkı cildimiz gibi vücudun dışa yansıması görevi görür. Yaz aylarında saç sağlığı hakkında önemli bilgiler paylaşan Infinity Regenerative Clinic’ten Dr. Merve Oflaz “Sağlıklı saçlar sağlıklı bir vücudun habercisidir. Saçlar her ne kadar güzelliğimizin tamamlayıcısı olarak görülse de vücudumuzun genel sağlığı hakkında önemli ipuçları verir. Saçlarınızın durumu, beslenme alışkanlıklarınızdan hormon dengenize, stres seviyenizden genel sağlığınıza kadar birçok faktörden etkilenir. Sağlıklı saç, kök ucuna kadar güçlü, canlı ve parlak görünür. Saçımız da her organımız gibi doğru bakım ve uygulamalarla en iyi haline gelebilir.“ dedi. Saç sağlığımızı etkileyen sorunlara değinerek devam eden Dr. Oflaz “Saçlarınızda dökülme, kırılma ve cansızlık gibi dönemsel sorunlar varsa demir, çinko ve B vitaminleri gibi önemli besin maddeleri eksikliği olabilir. Kan değerlerinize baktırarak ihtiyacınız olan takviyeyi alabilirsiniz. Tiroid sorunları, polikistik over sendromu gibi hormonal bozukluklar da saç dökülmesine ve saç yapısında değişikliklere neden olabilir. Bu sebeple düzenli sağlık kontrollerinizi yaptırmanızı öneririm. Stres tüm organlarımızı etkilediği gibi saçlarımızı da büyük ölçüde etkiler. Kronik stres, saç büyüme döngüsünü bozarak saç dökülmesine yol açabilir. Bu da kişinin ruhsal sağlığının daha fazla etkilenmesine neden olarak bir döngü haline gelebilir.” dedi.

Sedef, egzama gibi cilt hastalıkları, saçkıran gibi mantar enfeksiyonları veya alopesi areata gibi otoimmün hastalıklar, saç sağlığını olumsuz etkilediğini söyleyen Oflaz “Otoimmün hastalıklar saçları etkiler ve yıpranmış, solgun saçlar olarak belirti gösterir. Bu sebeple saçlarınızda aşırı dökülme, kepek, kaşıntı, kızarıklık gibi fark ettiğiniz bir sorun varsa düzenli sağlık taramalarınızı yaptırmalı ve ihtiyaca yönelik tedavi görmelisiniz.” dedi.

Saç Sağlığınızı Korumak için Medikal Yöntemlerden Yararlanabilirsiniz!

Saç sağlığınızı korumak için medikal uygulamalara da başvurulabileceğinden bahseden Dr. Merve Oflaz “Infinity Regenerative Clinic olarak kişiye özel sağlık prensibi benimsiyor, gerekli test ve analizlerden sonra saç sağlığınızı korumak için en etkin tedavi yöntemlerini uyguluyoruz. Özellikle mezoterapi ve PRP uygulamalarımız çok talep görüyor” diyerek uygulamalar hakkında detaylı bilgi de veren Dr. Oflaz” Mezoterapi, saç derisine özel olarak hazırlanmış vitamin, mineral ve amino asit karışımının saç diplerine enjekte edilmesi işlemidir. Bu karışım, saç köklerini besleyerek güçlendirmeyi ve saç büyümesini teşvik etmeyi amaçlar. PRP (Platelet Rich Plasma) ise kişinin kendi kanından elde edilen trombosit bakımından zengin plazmanın saç derisine enjekte edilmesi işlemidir. Trombositler, büyüme faktörleri içererek saç köklerini uyarır ve saç büyümesini hızlandırır. Hem mezoterapi hem de PRP, saç dökülmesini azaltmaya, saçları güçlendirmeye ve saç derisi sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. Bu uygulamalar, genellikle androgenetik alopesi (kalıtımsal saç dökülmesi), telogen effluvium (stres kaynaklı saç dökülmesi) ve genel saç seyrelmesi gibi durumlarda tercih ettiğimiz ve olumlu sonuçlar elde ettiğimiz uygulamalardır. “ dedi.

Kişiye Özel Yöntemlerle Etkili Bir Tedavi

Mezoterapi ve PRP uygulamaları kişiye özel tedavi planları doğrultusunda uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmesinin altını çizen Oflaz “ Mezoterapi ve PRP gibi uygulamalar sayesinde saç dökülmesinin nedenine yönelik etkili bir tedavi süreci başlatılır. Uygulama sonrası genellikle 3. ve 4. seanslardan itibaren ilk sonuçlar görülmeye başlanır. “dedi.