DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Parkinson hastaları için anlamlı sergi

Parkinson hastaları için anlamlı sergi
02.06.2024 18:33
48
A+
A-

Beyin Pili Hastaları Derneği (BeyPilDer), Parkinson ve beyin pili tedavisine dikkat çekmek amacıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İletişim Fakültesi Grafik Tasarımı ve Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümleri öğrencileri iş birliği ile “Parkinson ve Beyin Pili Farkındalık Afiş Sergisi”ne imza attı.

Beyin pili tedavisi ile hayatlarına kaldıkları yerden devam eden ve hepimize #HayattanKopma diyen Beyin Pili Hastaları Derneği (BeyPilDer), anlamlı bir sergiye imza attı. BeyPilDer organizasyonu ile bir araya gelen MSGSÜ İletişim Fakültesi Grafik Tasarımı ve Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümleri öğrencileri “Parkinson ve Beyin Pili Farkındalık Afiş Sergisi” ile Parkinson hastalığına ve beyin pili tedavisine dikkat çekti.

İstanbul’da Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda 25 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen “Parkinson ve Beyin Pili Farkındalık Afiş Sergisi”nde 55 öğrencinin birbirinden başarılı ve yaratıcı grafik tasarımları bir yandan birbirleri ile yarılırken diğer yandan da adeta görsel şölen yaşattı. “Parkinson Son Değil” “Hayata Dört Elle Sarıl” “Parkinson’da Yalnız Değilsiniz” mesajlarının verildiği sergide, dereceye giren tasarımlar da ödüllendirildi. Projenin liderliğini üstlenen MSGSÜ İletişim Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül İzer ile birlikte öğrencileri sergide yalnıza bırakmayan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülveli Kaya ve Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Mutaf Büyükarman dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim ettiler.

MSGSÜ İletişim Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Hafife Ezgi Bahadır birincilik, Azra Şekeroğlu ikincilik, Yağmur Fidan ise üçüncülük ödülüne layık görüldüler. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümleri öğrencilerden Hatice Işık, Alican Canay ve Zeynep Sude Yılmaz ise teşvik ödülünün sahibi oldular.

 

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Beyin Pili Hastaları Derneği (BeyPilDer) Başkanı Aysel Akar: “Türkiye’de 150.000’den fazla Parkinson hastası bulunuyor. Biz de BeyPilDer olarak, 2014 yılından bu yana Parkinson hastaları olarak, bu rahatsızlığa ve hareket bozukluklarına dikkat çekmek için birçok ses getiren etkinliğe imza atıyoruz. Amacımız, başkalarına bağımlı bir hayat sürdüren Parkinson hastalarına umut olmak için bir araya gelmek. Bu kez farkındalık çalışmalarımızda bizlere pırıl pırıl gençler eşlik etti. Mart ayından bu yana ortak çalıştığımız Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İletişim Fakültesi Grafik Tasarımı ve Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümleri öğrencileri ile birlikte “Parkinson ve Beyin Pili Farkındalık Afiş Sergisi”ne imza attık. Hepsine özverileri ve emekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Projeye liderlik yapan MSGSÜ İletişim Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül İzer: “Böyle güzel bir projede yer almak muhteşem. Ödül almak tabi ki çok güzel ama, hepiniz benim gönlümde ödül aldınız. Yapılan işler şahane, o yüzden bütün kazanan arkadaşların yanında diğer öğrencileri de tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülveli Kaya: “Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Parkinson hastalığına farkındalık yaratmak için birçok genç arkadaşımız gönüllü oldu. Bizler de onlar sayesinde ufak bir katkıda bulunduysak ne mutlu. Burada, bu havayı tenefüs etmek belki de herkes için bir ödül. Tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

Projede yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Mutaf Büyükarman ise : “Böyle sosyal sorumluluk projesi içeren bir projede yer almak çok keyifli bir şey. İçtenlikle çalıştığınız için hepinize teşekkür ederim. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi