DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Otizmin bilinen tek çaresi yoğun, sürekli, özel eğitim!

Otizmin bilinen tek çaresi yoğun, sürekli, özel eğitim!
08.07.2024 12:23
8
A+
A-

Tohum Otizm Vakfı Eğitim Kurumları için 2024-2025 Eğitim dönemi 1 Temmuz’da yaz okulu ile başladı. Tohum Otizm Vakfı Okulu otizmli çocuklar için özel olarak hazırlanan yaz dönemine uygun ve yoğun eğitim programıyla hem öğrenmeyi hem de eğlenceyi bir araya getiriyor.

Okul çağında otizm spektrum bozukluğu tanısı almış çocukların kabul edildiği okulda eğitim hizmetleri, iletişim ve sosyal etkileşim becerileri ağırlıklı olmak üzere tüm gelişim alanlarını kapsayan yoğun ve birebir seansları içeriyor. Ayrıca, öğrencilerin akranları ile iletişim kurabilmeleri ve sosyal katılımlarını artırmaları için grup etkinlikleri organize ediliyor.

Haftada 2 günden 5 güne kadar farklı eğitim programı seçenekleri ile otizmli çocuklara uygulamalı davranış analizi ve seanslı eğitim veren Yaz Okulu 9 Ağustos 2024, Cuma gününe kadar devam edecek.

Yaz Okulu Dönemi: 1 Temmuz – 9 Ağustos 2024

Program İçeriği:

  • Yoğun Bireysel Eğitimler,
  • Konuşma, İletişim ve Sosyal Beceriler,
  • Akran Etkileşimi,
  • Eğlenceli Oyunlar,
  • Günlük Yaşam ve Öz Bakım Kazanımları,
  • Beslenme Eğitimleri ve
  • Kaynaştırmaya Hazırlık Becerileri.

Otizmin bilinen tek çaresi yoğun, sürekli, özel eğitim!

Aileler çocuklarında akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemliyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerektiğini belirtenTohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Burçak Karakaya, otizmin doğuştan gelen ve yaşamın ilk 3 yılında fark edilen gelişimsel birfarklılık olduğunun altını çizdi. Otizmin başlıcabelirtileri arasında; başkaları ile göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağı ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor.

 

Eğitim-öğretim dönemi 11 ay süren Tohum Otizm Vakfı Okulu,Yaz Okulu sonrasında da eğitim vermeye devam edecek.

Kayıt süreçleri ile ilgili detaylı bilgi almak için 0212-2489430 telefon numarasındanRehberlik Birimi aranabilir ya da rehberlik@tohumotizm.org.tr’e e-posta iletilebilir.

 

 

Tohum Otizm Vakfı Hakkında

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, “otizm spektrum bozukluğu” olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacı ile 15 Nisan 2003 tarihinde kurulmuştur. Otizm Spektrum Bozukluğu tanısı alan çocuklar, gençler ve ailelerinin yanı sıra kaynaştırma ortamlarında hizmet alan diğer özel eğitim gerektiren çocuklar, gençler ve aileleri için de her biri alanında uzman profesyoneller tarafından eğitimler sağlamakta ve bu alanda farklı projeler geliştirmektedir.
Özel Tohum Otizm Vakfı Özel Eğitim Okulu, ABD’de bulunan Princeton Çocuk Gelişim Enstitüsü’nün (Princeton Child Development Institute-PCDI) bir yaygınlaştırma koludur ve 2006’dan beri eğitim vermektedir.Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda yürütülen yoğun özel eğitim hizmetleri, başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmak üzere pek çok ülkede 70 yılı aşkın süreli bir geçmişi olan Uygulamalı Davranış Analizi / AppliedBehavior Analysis (ABA) modeline dayalıdır. Okulumuzda bugüne kadar 2.565 çocuk eğitim almıştır. 1.195 çocuğa burs desteği sağlanmıştır.