DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

LG, GELECEĞİN YAŞAMINA YÖNELİK HEYECAN VERİCİ VİZYONUNU TANITIYOR

LG, GELECEĞİN YAŞAMINA YÖNELİK HEYECAN VERİCİ VİZYONUNU TANITIYOR
07.09.2024 12:01
11
A+
A-

 

LG’nin Müşterileri ve Mekânlarla İlgili Deneyimlerini Kusursuz Bir Şekilde Bütünleştiren ‘Şefkatli Zekâ Evi’, Özenle Seçilmiş Konfor ve Rahatlığın Birleştiği Bir Yapay Zekâ Ev Yaşam Tarzı Sunuyor.

 

LG Electronics (LG), IFA 2024’te geleceğin yaşam vizyonunu açıklayacak ve ‘Şefkatli Zekâ Evini Deneyimleyin’ teması altında her ihtiyaç ve yaşam tarzı için eksiksiz bir Yapay Zeka (AI) ev çözümleri yelpazesi sergiliyor.

 

LG’nin Şefkatli Zekâ Evi’nin merkezinde, bireysel tercihlere göre uyarlanarak konfor ve rahatlık sunmak için tasarlanmış gelişmiş bir yapay zeka ev merkezi olan LG ThinQ ON yer alıyor. ThinQ ON, LG’nin en yeni AI cihazlarıyla sorunsuz bir şekilde entegre olarak LG AI Ev Çözümünün çekirdeğini oluşturuyor. Bu sistem, LG’nin empatik ve şefkatli yapay zekâ teknolojisi olan Şefkatli Zekâ tarafından yönlendiriliyor. AI Ev Çözümü, zaman içinde kullanıcıların rutinleri, tercihleri ve davranışları hakkında daha fazla bilgi edindikçe, kişiselleştirilmiş bir mekânsal deneyim yaratarak benzersiz bir müşteri değeri sunuyor ve günlük yaşama daha fazla kolaylık getiriyor.

 

IFA 2024’te LG standını ziyaret edenlerin karşılaşacağı ilk şey, LG AI’ın müşterilerin yaşam tarzlarını geliştirmek için AI Home’da nasıl kullanıldığını gösteren sürükleyici bir LED medya ekranı olan AI Home Gate olacak.

 

Ziyaretçiler, AI Home Gate’ten geçtikten sonra ThinQ ON merkezi aracılığıyla LG’nin sofistike üretken yapay zekâ teknolojisini deneyimleyebilecekler. ThinQ ON, konuşma dilini anlayarak kullanıcıların çok çeşitli aletleri, Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarını ve hizmetleri sesli komutlarla kontrol etmelerini sağlıyor. LG’nin yapay zekâ merkezi, günlük yaşamdaki ihtiyaçlardan çocukların iyi bir uyku çekmesine yardımcı olmaya kadar her şeyi yöneterek gerçekten kişiselleştirilmiş bir yapay zekâlı ev yaşam tarzına olanak sağlıyor.

 

Her Nesil, Aile ve Evcil Hayvan için Akıllıca Kişiselleştirilmiş Yapay Zekâlı Ev Yaşam Tarzları 

İkinci Gençlik Evi, LG’nin, ev işlerini kolaylaştırarak ve boş zaman aktivitelerini zenginleştirerek yaşlıların yaşamlarını iyileştirme konusundaki kararlılığına da örnek oluşturuyor. ThinQ ON tarafından desteklenen bu alan, konuşma tarzına özgü ses tanıma özelliğinin ve ev aletlerinin kusursuz koordinasyonunun (örneğin, çamaşır makinesi işini tamamladığında kurutucuyu otomatik olarak “Aktif Giyim modu”na ayarlama) ev yönetimini nasıl basitleştirdiğini vurguluyor. Yapay zekâ merkezi ayrıca kullanıcıları neler olup bittiği konusunda bilgilendirmek, taksi çağırmak gibi görevler için yardımcı olarak iş yükünü azaltmak ve seyahat süresini tahmin etmek için sesli bilgilendirmeler sağlayabiliyor.

 

Şefkatli Ev alanında, özellikle çocuklar ve evcil hayvanların bakımına yardımcı olmak üzere tasarlanmış yapay zekâ çözümlerine odaklanılıyor. Yapay zekâ cihazlarını ve IoT sensörlerini kontrol edebilen Self-Driving AI Home Hub (Yapay Zekalı Ev Merkezi), cihaz ayarlarını ve çevresel koşulları çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlıyor. Örneğin, yatmadan önce Uyku Modunu etkinleştirerek ışıkları karartabiliyor ve çocukların uykuya dalmasına yardımcı olmak için odalarına yıldız ışığı yansıtabiliyor. Ayrıca merkez, çocukların çizimlerinden hikayeler oluşturmak için üretken yapay zekâ kullanılmasını destekliyor.

 

LG’nin AI Ev Çözümü, evcil hayvan bakımını kolaylaştırmak için temiz hava sağlamak ve zemini temizlemek için bağlı cihazları ve cihazları yönetiyor. Hava kalitesi sensörleri LG PuriCare™ Alpha Pet Double hava temizleyiciyi akıllı bir şekilde kontrol ederken, sıcaklık ve nem sensörleri DUALCOOL™ klimayı yöneterek modu ve hava akışını mevcut koşullara göre otomatik olarak ayarlıyor. Robot süpürge, evcil hayvanlar çıktıktan sonra zemini kendiliğinden temizleyerek daha hoş bir yaşam alanı sağlıyor. Ayrıca, Şefkatli Ev alanı, özellikle kediler (ve sahipleri) için üretilen yepyeni bir küçük ev aletini de tanıtıyor. Yenilikçi LG AeroCat, kediler için rahat bir dinlenme noktası ve sahipleri için daha taze bir atmosfer sunmak için bir kedi yatağını hava temizleyici ile birleştiriyor.

 

Lezzetli Ev alanında ThinQ ON, ziyaretçilerle etkileşime geçerek kişiselleştirilmiş tarif önerilerinin yanı sıra beslenme analizi sağlıyor ve böylece kullanıcılara uygun bir mutfak deneyimi yaratmada sahne alıyor. Ziyaretçiler ayrıca ‘AI Talking Cooking Show’ (Yapay Zekalı Konuşan Yemek Şovu) gibi canlı yemek pişirme gösterilerinin keyfini çıkarabiliyor, LG’nin dahili kameralı AI fırınları tarafından hazırlanan lezzetli yemeklerin tadına bakabiliyor ve InstaView™ with MoodUP™ buzdolabının, ambiyansı nasıl geliştirdiğini görebiliyorlar.

 

Sırada, gelişmiş Therma V™ R290 Monobloc havadan suya ısı pompası ve son teknoloji ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC) sistemi de dahil olmak üzere yüksek verimli cihazlara sahip kendini idame ettiren bir ev olan Akıllı Yeşil Ev var. LG AI, evdeki enerji kullanımını gerçek zamanlı olarak en uygun hale getiriyor, cihaz ayarlarını ve programlarını kullanıcıların yaşam tarzlarına ve rutinlerine göre düzenlerken, elektrik ücretlerindeki dalgalanmaları da hesaba katıyor. ThinQ ON ayrıca tüm bağlı cihazların güç tüketimini akıllıca yöneterek evdeki enerji maliyetlerini azaltmaya yardımcı oluyor.

 

LG AI ile Yapay Zekâ Ev Ekosisteminde ve Kilit Teknolojilerde İnovasyon 

LG Şefkatli Zekâ bölgesi, merkezinde ThinQ ON’un yer aldığı LG’nin Şefkatli Zekâsının ölçeklenebilirliğini sergiliyor. LG’nin kendi üretken yapay zekâ teknolojisini ve gelişmiş güvenlik çözümlerini kullanan ThinQ ON, LG’nin bir dizi IoT sensörü ve cihazı ile geliştirilmiş çeşitli IoT ekosistemlerinin merkezi olarak görev yapıyor. Bunlar arasında hareket ve ışık sensörleri, sıcaklık ve nem sensörleri ve akıllı düğmeler yer alıyor ve hepsi kişiselleştirilmiş, yapay zekâ tarafından yönetilen ev hizmetleri için gerçek zamanlı mekânsal bilgiler sağlıyor.

 

Bölgede ayrıca LG’nin açık yapay zekâ ekosisteminin müşteri deneyimini zenginleştirmek için üçüncü taraf hizmetleri nasıl entegre ettiği vurgulanıyor ve yapay zekâsı olmayan cihazları bile yapay zekâ ev sistemine bağlayabilen IoT sensörlerinin çok yönlülüğü gösteriliyor. Sergilenenler, LG’nin yapay zekâ çözümlerinin ölçeklenebilirliğinin altını çizerek ziyaretçilere LG’nin yarattığı akıllı ve duyarlı yaşam ortamı hakkında gerçek bir fikir veriyor.

 

Dahası, LG Şefkatli Zekâ bölgesi, ThinQ ON’un LG’nin ThinQ UP ve ThinQ uygulaması, çok çeşitli hizmetler ve çözümlerle tam bir uyum içinde çalışarak evin merkezi olarak nasıl hizmet verdiğini gösteriyor. Bu, olağanüstü kişiselleştirilmiş bir deneyim yaratıyor ve sürekli büyüyen bir AI ev ekosistemini besliyor.

 

Son olarak, AI to the Core (Merkezde AI) bölgesi, AI DD™ ve AI DUAL Inverter™ dahil olmak üzere LG’nin AI Core-Tech’inin en son yeniliklerini gösteriyor. LG’nin en yeni AI çözümlerinin endüstri lideri çekirdek teknolojilerle entegrasyonu, daha hassas kontrol, gelişmiş enerji verimliliği ve gelişmiş kişiselleştirme sağlıyor.

 

LG Electronics Ev Aletleri ve İklimlendirme Çözümleri Şirketi Başkanı Lyu Jae-cheol, IFA 2024’teki Şefkatli Zekâ Evi çözümlerinin LG müşterilerinin sıradan ev işlerinden uzak bir yaşamın tadını çıkarabilecekleri Sıfır İşgücü Evi kolaylığını deneyimlemelerini sağlayacağını belirterek “Şefkatli Zekâ çözümlerimiz ve merkezde yer alan teknolojilerimizle yapay zekâ ev çağına öncülük etmeye devam edeceğiz” diyor.

 

6-10 Eylül tarihleri arasında IFA 2024’te LG’nin standını (Salon 18, Messe Berlin) ziyaret edenler, şirketin en yeni Şefkatli Zekâ Evi çözümlerinin benzersiz kişiselleştirilebilirliğini ve rahatlığını keşfedebilirler.