DOLAR
36,6383
EURO
39,8878
ALTIN
3.522,82
BIST
10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
7°C
Salı Çok Bulutlu
7°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
12°C

“HALKIN GELECEĞİNİ KARARTACAK BU KANUN GERİ ÇEKİLMELİDİR”

“HALKIN GELECEĞİNİ KARARTACAK BU KANUN GERİ ÇEKİLMELİDİR”
16.03.2025 10:27
2
A+
A-

Ana Yol Partisi Genel Başkanı Ali Karakurt, iklim kanunu tasarısına sert tepki gösterdi.

Karakurt, bu düzenlemenin bireysel özgürlükleri kısıtlayacağını, ekonomik çöküşe yol açacağını ve tarımı baltalayacağını belirterek, yetkililere tasarıyı geri çekme çağrısında bulundu.

“SOSYAL KREDİ PUANLAMASIYLA HALK BASKI ALTINA ALINACAK”

Ana Yol Partisi, iklim kanununun sadece çevre politikası olmadığını, aynı zamanda toplumu kontrol altına almak için bir araç haline geleceğini öne sürdü. Açıklamada, Çin’de uygulanan vatandaşlık puanı ve sosyal kredi sistemi benzeri bir modelin Türkiye’de de hayata geçirileceği iddia edildi. Buna göre vatandaşların karbon ayak izi, tüketim alışkanlıkları ve yaşam tarzı puanlanarak, sosyal haklarının kısıtlanabileceği belirtildi.

“TARIM ÜRETİMİ DURMA NOKTASINA GELECEK”

Karakurt, kanunun çiftçileri büyük zarara uğratacağını vurgulayarak, tarım üretiminin karbon kotaları nedeniyle sınırlandırılacağını ve hatta tamamen durdurulabileceğini söyledi. Özellikle pirinç tarlalarının kapatılacağına dikkat çeken Karakurt, bunun Türkiye’nin gıda güvenliğini tehlikeye atacağını belirtti.

“HALKIN GELECEĞİNİ KARARTACAK BU KANUN GERİ ÇEKİLMELİDİR”

Ana Yol Partisi, iklim kanununun halkın refahına zarar vereceğini savunarak, yetkililere düzenlemeyi iptal etme çağrısında bulundu. Ali Karakurt, “Bu kanun, toplumu ekonomik ve sosyal olarak felç edecek. Halkımızın fakirleşmesine, özgürlüklerin kısıtlanmasına ve tarımsal üretimin durmasına izin vermeyeceğiz” dedi.