DOLAR
34,0440
EURO
37,8806
ALTIN
2.799,42
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Giysileriniz Kışa Hazır Mı?

Giysileriniz Kışa Hazır Mı?
09.09.2024 10:28
8
A+
A-

Havalar serinliyor, yazlık kıyafetler yerini kışlıklara, pikeler ise yorgan ve battaniyelere bırakıyor. Sonbahara ve kışa hazırlık yavaş yavaş kapımızı çalmaya başladı.  Bu günlerde 

Peros, giysilerinizi kışa hazırlamanın, renk ve dokularını korumanın ipuçlarını paylaşıyor.

 

Kışlık kıyafetler, yorganlar, battaniyeler raflardan iniyor, yazlıklar ise bir sonraki sene giyilmek üzere kaldırılıyor. Yazlıkları kaldırırken yapılması gereken ilk iş her şeyi yıkamak. Bu ön işlem sırasında ilk dikkat edilecek nokta her kıyafet türü için uygun yıkama programı ve kullanılacak deterjan… Peros Renk Uzmanı Sıvı Deterjan Serisi, içeriğinde bulunan kolajen serum etkisiyle yazlık kıyafetlerinizin renklerini koruyarak, giysilerinize ışıltı ve canlılık katarak bir sonraki seneye hazırlıyor. Kışlık giysilerinizin ise uzun süre capcanlı kalabilmeleri için renk ve dokularını koruyor, bakımla yeniliyor.

 

Peros Renk Uzmanı’ndan kışlıklar ortaya çıkarken yazlıkları saklamanın ve yeni kıyafetlere yer açmanın doğru yolu hakkında ipuçları…

  • Yazlık-kışlık kıyafetleri kaldırma işlemini yaparken ilk yapılması gereken şey eleme işlemi. Uzun süredir giymediğiniz veya artık size olmayan kıyafetleri ayırabilirsiniz. Bu sayede hem dolabınızda yeni kıyafetler için yer açılmış olacak hem de dolabınızın sıkışık görüntüsünden kurtulmuş olacaksınız.
  • Giysileri saklayacağınız dolap, baza gibi alanları da mutlaka silip temizleyin, ardından kıyafetleri türlerine göre hurç ve saklama kutularına yerleştirin.
  • Mevsimi geçmiş olan kıyafetlerinizi kaldırmanın en güzel yolu hurçlama veya vakumlama… Vakumlu poşetler hem yer açısından hem de hijyen açısından oldukça fayda sağlıyor. Ancak vakumlamadan önce kıyafetlerin, battaniye ve yorganların iyice kuruduğundan, nemli olmadığından emin olun.
  • Giydiyseniz kıyafetleri önce renklerine ve kumaş türüne göre ayırın. Sonra da renk ve kumaş koruyuculu sıvı bir deterjanla yıkayın. Yıkama sırasında kokusunu sevdiğiniz bir yumuşatıcıyı kullanırsanız kıyafetleriniz uzun süre güzel kokar. Giysilerim canlı kalsın, mis gibi koksun aynı zamanda sürdürülebilir bir geleceği de desetekleyeyim derseniz %98 doğal içeriğiyle Peros Renk Uzmanı sıvı deterjan ve Peros Soft Konsantre Yumuşatıcı serisi bu aşamada en büyük yardımcılarınız olabilir. Yıkadıktan sonra tadilat gerektiren sökük, kopuk düğme gibi işlemleri yapın.
  • Hangi giysiyi nereye koyduğunuzu unutmamak için etiketleme de yapabilirsiniz.
  • Kırışabilen kumaşlardan olan kıyafetlerinizi askıya asıp ardından giysi torbasıyla dolabınıza asabilirsiniz. Metal askı yerine ahşap ya da kumaş kaplı askılar tercih ederseniz kıyafetleriniz sürtünme nedeniyle yıpranmasını önleyebilirsiniz.
  • Dolaptan çıkardığınız kıyafetleri ise mutlaka havalandırın. Toz olabilecek bir ortamda sakladıysanız yıkayarak hem kokudan hem de tozdan arındırabilir, renklerinin de tekrar canlanmasını sağlayabilirsiniz.