DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
27°C
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

En Çok Sütlü Çikolata Tüketiyoruz

En Çok Sütlü Çikolata Tüketiyoruz
10.07.2024 12:27
25
A+
A-

Kahve Dünyası’nın Dünya Çikolata Günü’nde gerçekleştirdiği anket, çikolatanın hayatımızdaki vazgeçilmez yerini gözler önüne serdi. Anket sonuçlarına göre her gün çikolata tükettiklerini söyleyenlerin oranı yüzde 56 olurken; en sevilen çikolata türünün sütlü olduğu da ortaya çıktı.

 

Çikolata, keyifli anların vazgeçilmez lezzeti. Birçoğumuzun ortak tutkusu olan çikolata, tatlı krizlerimizin ve mutluluk anlarımızın başrolünde yer alıyor. “Hepimizin Ortak Noktası” Kahve Dünyası, Dünya Çikolata Günü’nde sosyal medya üzerinden çikolata tüketim alışkanlıklarımızı ortaya koyan bir anket gerçekleştirdi. Anket çikolatanın hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu kanıtladı. Ankete katılanların yüzde 61’i çikolatasız hayat düşünemem derken, düşünmek bile istemem diyenlerin oranı yüzde 39 oldu.

 

Ankete katılanların yüzde 56’sı her gün çikolata tükettiğini belirtti. Haftada 1-2 kez çikolata tükettiğini söyleyenler yüzde 36 seviyesinde kalırken, “Ayda 1-2 kez tüketirim” diyenler ise sadece yüzde 8 oldu. Anket en çok sevdiğimiz çikolata çeşidinin sütlü olduğunu da ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 56’sı çikolata tercihini sütlüden yana kullandı. Bu yanıtı yüzde 40 ile bitter, yüzde 8 ile beyaz çikolata takip etti.  Çikolatanın eşlikçisi ise yüzde 69 ile Türk Kahvesi olurken; çikolatanın yanında filtre kahveyi tercih edenlerin oranı yüzde 27, kapsül kahveyi tercih edenlerin oranı ise yüzde 7 oldu.

Kahve Dünyası, yaptığı anketle katılımcılarına “Çikolataya en çok ne zaman ihtiyaç duyuyorsun” sorusunu da sordu. Yüzde 41 yemekten sonra cevabını verirken; bu yanıtı yüzde 32 çalışırken, yüzde 27 ile TV izlerken izledi. “Çikolata benim…” cümlesini ise yüzde 51 vazgeçilmezim, yüzde 33 en sevdiğim, yüzde 16 ise çocukluğum olarak tamamladı.