İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), plastik ve kauçuk sektörünün en önemli uluslararası fuarlarından biri olan Chinaplas 2025’e info stand ile katıldı. Bu yıl 15-18 Nisan 2025 tarihleri arasında Çin’in Shenzhen kentinde 37’inci defa gerçekleştirilen fuar 280 bin kişi üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Türk plastik sektörünü tanıtmak amacıyla fuarda info stand ile yer alan İKMİB, Türkiye’yi başarılı şekilde temsil etti.
Dünyada plastik sektörünün en önemli uluslararası ticari etkinlikleri arasında olan ve bu yıl 15-18 Nisan 2025 tarihleri arasında Shenzhen’de 37’inci kez düzenlenen Chinaplas Fuarı, plastik ve kauçuk sektörünü ilgilendiren teknik ekipman, hammadde ve yardımcı maddeler, yarı mamul ürünler, teknik parçalar, makine ve ekipmanlarını bir araya getiren önemli bir platform olma özelliği taşıyor. Sektördeki son gelişmeler, yenilikler ve trendlerin ziyaretçilerle paylaşıldığı fuarda, bu yıl Türkiye’den 6 firma bireysel katılımcı olarak yer alırken, toplam katılımcı sayısı yaklaşık 4 bin 500 oldu. Fuar 280 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildi.
2011 yılından itibaren Chinaplas’a 6 kez milli katılım organizasyonu düzenleyen İKMİB, 2024 ve 2025 yıllarında ise info stand ile yer aldı. İKMİB, Hol 16’da yer alan info standında Türk plastik sektörünü tanıtarak ziyaretçilere sektör hakkında bilgi verdi.
Fuara katılan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, İKMİB Yönetim Kurulu Üyeleri Selçuk Gülsün ve Erkan Aydın ile Sektör Temsilcileri Kenan Benliler, Tarık Özdemir, Süreyya Tevrüz, Volkan Yaprak, A.Tahir Gönenç, T.C. Guanco Başkonsolosu Kaan Başkurt ve Guanco Ticaret Ataşesi Dilan Can ile birlikte bireysel katılımcı firmaları ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.
Pelister: “Çin ve Asya pazarında Türk plastik sektörünün bilinirliğinin artırılmasını ve yeni iş birlikleri yapılmasını hedefliyoruz”
Türk plastik sektörünün Çin ve Asya pazarındaki görünürlüğünü artırmayı ve yeni iş birlikleri için zemin hazırlamayı amaçladıklarını belirten İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “İKMİB olarak, firmalarımızın uluslararası fuarlarda görünürlüğünü artırmak, sektördeki yenilikler ve gelişmeler hakkında bilgi edinmek ve sektör ihracatını güçlendirmek amacıyla fuar milli katılımlarından info stand katılımlarına, fuar ziyaretlerinden ticaret heyetlerine pek çok faaliyet gerçekleştiriyor ve sektörlerimizi destekliyoruz. 1983 yılından beri Şanghay ve Shenzen’de dönüşümlü olarak düzenlenen Chinaplas fuarı, 2025 yılında 15-18 Nisan tarihleri arasında Shenzhen’de düzenlendi. İKMİB olarak info stand ile yer aldığımız fuara ülkemizden 6 firma bireysel olarak katılım sağladı. Sektörün önde gelen firmalarının güncel ürün ve hizmetlerini sergiledikleri Chinaplas fuarı, K fuarından sonra dünyanın en büyük ikinci plastik sektörü fuarı olmasının yanı sıra Asya’nın birinci en büyük plastik sektörü fuarı olarak dikkat çekiyor. Ziyaretçi ve katılımcı sayısı ile oldukça ön plana çıkan fuar, bölgesel olarak da ihracat için önem arz ediyor. Türkiye’den de birçok ziyaretçiyi ağırlayan fuarda ziyaretçilerin yüzde 75’i Asya ülkelerinden gelen ziyaretçilerden oluşuyor. Biz de İKMİB olarak, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da info stand ile fuara katıldık. Hedef ülke kapsamında olan Çin ve Asya pazarında Türk plastik sektörünün bilinirliğinin artırılmasını ve yeni iş birlikleri yapılmasını hedefliyoruz” dedi.