DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL
25.08.2024 12:07
12
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin sekizinci durağı Erzurum oldu. Festivalin sekizinci gününde Erzurum, birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. 

 

Festival kapsamında; Ozan Reyhani, Nuri Çırağı, Necati Kaya ve Adem Göçeroğlu Kültür Yolu Festivali Aşıklar Sahnesi’nde Erzurumlularla buluştu.

 

Erzurumlu Türk halk müziği sanatçısı Aysun Gültekin’in İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde verdiği konser yoğun ilgi gördü.

 

Müzisyen Aykut Kuşkaya, Üç Kümbetler Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nın etkileyici atmoferinde söylediği ilahiler ile dinleyenlerin yüreklerine dokundu.

 

“Yerel Sesler, Bizden Ezgiler” konseri ise Kültür Yolu Festivali Aşıklar Sahnesi’nde gerçekleşti.

 

Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen oyunları ve performansları da festivalde yer almaya devam ediyor. Kültür Yolu Festivali Aşıklar Sahnesi Teyo Emi ve Avanesi ile Erzurum’da Temaşa doğaçlama tiyatro oyununa sahne oldu.

 

Nurullah Genç ile Yürürken Düşün etkinliği Erzurumluları Dumlu Yaylası’nda buluşturdu.

 

Sunucu Işıl Açıkkar moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Aile Danışmanı Yazar Saliha Erdim, Üç Kümbetler Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’ndaki katılımcılarla değerli bilgilerini paylaştı.

 

Sümmani Baba Aşıklar Kıraathanesi’nde gerçekleşen Aşıklar Kıraathanesi Sohbetleri’nde Nene Hatun konuşuldu.

 

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

 

Olimpiyat Parkı’na kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” minik misafirlerini ağırlamaya devam etti. Festivalin sekizinci gününde çocuklar, İbiş İpli Kukla Gösterisi ve çocuk tiyatrosu “Maysa ve Bulut” ile gönüllerince eğlendi.