DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Çalışanların yaklaşık %60’ı üniversiteden mezun olurken hayal ettiği mesleği yapmıyor

Çalışanların yaklaşık %60’ı üniversiteden mezun olurken hayal ettiği mesleği yapmıyor
16.07.2024 11:36
16
A+
A-

Geleceğin üniversite öğrencileri, aylar süren bir maratonu geride bıraktı. Üniversite öğrencisi adayların sıradaki adımı ise tercih dönemi olacak. Tercih döneminde gençler, kimi zaman akıllarındaki sorulara yanıt bulamıyor, bilgi karmaşası içinde kaybolabiliyor. Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net, her yıl olduğu gibi bu yıl da tercih sürecinde öğrenci adaylarına destek olabilmek için “Kariyer.net Üniversite Rehberi”ni sunuyor. Türkiye’deki tüm üniversiteler, 541 bölüm ve 10 bini aşkın mesleğin anlatıldığı rehber sayesinde üniversite öğrenci adayları; ihtiyaçları olan detaylı bilgilere ücretsiz ve üyelik gerektirmeden ulaşabiliyor.

 

Çalışanların yaklaşık %60’ı üniversiteden mezun olurken hayal ettiği mesleği yapmıyor

Üniversite ve bölüm tercihinin, bir kariyeri inşa etme aşamasında en kritik adım olduğunu söyleyen Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal, “İşgücü piyasasının çeyrek asrını analiz eden “Türkiye’de Kariyer ile Yeteneğin 25 Yılı ve Geleceği” araştırması verileri, çoğu kişinin hayallerindeki işe kavuşamadığını ortaya koyuyor. Araştırma sonuçlarına göre çalışanların neredeyse %60’ı üniversiteden mezun olurken hayal ettiği mesleği yapmıyor. Kariyerinin henüz başında olan adaylara şu an yaptığı işin mezun olduğu bölüm ile ilgili olup olmadığını sorduğumuzda 3 yıldan az deneyimi olan adayların neredeyse yarısı işinin direkt mezun olduğu bölümle ilişkili olmadığını belirtti. Biz, kariyerin ilk adımı olarak nitelendirdiğimiz bu önemli süreçte gençlerin mesleklerini ve üniversitelerini seçerken daha iyi tercihler yapabilmelerini sağlamak istiyoruz. Bunun için akıllarına gelebilecek birçok sorunun cevabını tek bir kaynakta, Üniversite Rehberi’nde topladık. Üniversite Rehberi, gençlere A’dan Z’ye destek olmak için kapsamlı bir içerik sunuyor. Kariyer.net olarak bir iş arama platformu olmanın ötesine geçerek gençlerin kariyer hayallerini gerçekleştirebilmeleri için onlara 360 derece destek sağlayan bir platform olarak hizmet veriyoruz” dedi.

 

Tercih Motoru’ndan İşverenlerin Tercihi’ne Kariyer.net Üniversite Rehberi

Kariyer.net Üniversite Rehberi”nde; Tercih Motoru, İşverenlerin Tercihi, Meslekler Rehberi, Tercih Günleri Canlı Yayınları, Taban Puanları, Üniversiteler, Bölümler, Üniversite Rehberi Blogu gibi başlıklar altında bilgiler veriliyor. Gençler, “Kariyer.net Üniversite Rehberi”ne universiterehberi.net adresi üzerinden tamamen ücretsiz ve üyelik gerektirmeden tek ‘tık’la ulaşabiliyor.

 

Bugünün ve geleceğin iş dünyasına 360 derece bir bakış açısı sunan Üniversite Rehberi, sadece bölümler ile üniversiteler hakkında bilgi vermekle kalmıyor. İşverenlerin Tercihi (İşveren İlgi Endeksi sıralaması) analizi; şirketlerin hangi üniversite, hangi bölüm, hangi üniversite ve bölüm kombinasyonlarından mezun olan öğrencilere daha fazla ilgi gösterdiğini aktarıyor. Bu sayede öğrenciler, hangi üniversitelerden ve bölümlerden mezun olurlarsa daha hızlı işe girebileceklerini görüyor.

 

Kariyer.net Tercih Motoru ise almış olduğu puanlara ve başarı sıralamasına da bağlı olarak, gençlerin yapacağı tercihlerdeki alternatiflerini detaylarıyla listeliyor. Toplam 21 bin 743 bölümün mercek altına alındığı Tercih Motoru, gençlere puanların yanı sıra geçmiş yıllara ait bilgiler ve tercih edebileceği üniversitelere ait tüm soruları yanıtlayan detayları aktarıyor.

 

Üniversite Rehberi altında yer alan blogda tercih süreci ile ilgili son dakika gelişmeler ile üniversite hayatına dair merak edilen tüm sorulara cevap veren pek çok içerik yer alıyor. Tercih yapacak gençler üniversite ve bölüm tercihlerinde dikkat edilmesi gereken noktalardan uzmanların verdiği tercih ipuçlarına kadar birçok faydalı içeriğe Kariyer.net Üniversite Rehberi Blog’dan ulaşabiliyor.

 

Tercih Günleri 25 Temmuz’da

Kariyer.net, her yıl online olarak düzenlenen “Tercih Günleri” etkinliğiyle gençlere canlı yayınlarda üniversite ve sektör temsilcileriyle buluşma imkanı sağlıyor. Bu yıl 25 Temmuz’da gerçekleştirilecek ‘Tercih Günleri’ canlı yayınlarında alanında uzman isimler, tercih yapacak gençlerle altın değerinde bilgiler paylaşacak.