DOLAR
34,0673
EURO
37,8514
ALTIN
2.797,09
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

BU EKONOMİK KRİZDE ZAMMI GERİ ÇEKİN!

BU EKONOMİK KRİZDE ZAMMI GERİ ÇEKİN!
07.08.2024 08:21
11
A+
A-

Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Ata Barlas Aşkar, iktidarın doğalgaza yüzde 38 oranında zam yapmasını sert bir şekilde eleştirdi. Aşkar, bu artışın vatandaşın zaten zor durumda olan ekonomik koşullarını daha da kötüleştireceğini belirterek, yapılan zammın geri alınması gerektiğini söyledi.

Aşkar açıklamasında şunları söyledi:”  Bugün itibariyle iktidar, doğalgaz fiyatlarına yüzde 38 oranında zam yapma kararı almıştır. Bu karar, zaten yüksek enflasyon ve ekonomik belirsizliklerle boğuşan halkımız için büyük bir darbedir. Doğalgaz, ısınma ve yemek pişirme gibi temel ihtiyaçlarımız için vazgeçilmez bir kaynaktır ve bu zam, vatandaşlarımızın günlük yaşamını daha da zorlaştıracaktır.

“EKONOMİK KRİZ DAHA DA BELİRGİN OLACAK”

Adil Türkiye Partisi olarak, bu zammın derhal geri çekilmesi gerektiğini savunuyoruz. İktidarın, enerji fiyatlarını artırmak yerine, vatandaşın yükünü hafifletecek politikalar üretmesi gerekmektedir. Halkımızın refahı ve huzuru için, temel ihtiyaçların karşılanabilir olması büyük önem taşımaktadır. Ayrıca, bu tür zamların ekonomik istikrarsızlığı daha da derinleştireceğini ve toplumda ciddi sosyal sorunlara yol açacağını unutmamalıyız. Bu nedenle, iktidarı, halkın çıkarlarını gözeten, akılcı ve sürdürülebilir enerji politikaları geliştirmeye davet ediyoruz” dedi.