DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Bornoz Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Bornoz Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
27.05.2024 18:28
17
A+
A-

Bornoz Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Bornoz, güzel bir banyo sonrasında bedenin kurumasına yardımcı çevrenin soğuk etkisinin azaltılması ve bazılarımız için güzel bir duş sonrasında keyif maksadıyla tercih edilen vazgeçilmez kişiye özel eşyalardan bir tanesidir.  Bornoz ve el havlusu seçerken doğru tercih yapmak rahat ve keyifli bir kullanım için oldukça önemlidir. İdeal olan bornoz seçiminde dikkate almanız gereken birkaç önemli husus yer alır. Bornoz ve el yüz havlusu seçerken çok dikkat etmeniz gereken hususların en başında kumaş kalitesidir. Kumaş kalitesi kullanım maksadına uygun olursa rahat bir kullanım sunar. Bornozların büyük çoğunluğu genelde pamuk ya da bambu gibi doğal liflerden üretilir.  

Pamuk bornozlar yüksek emiciliği ve yumuşak dokusu ile rahat kullanın imkânı sunar.  Bu kumaş nemi hızlı bir şekilde emer ve cilde nazik bir dokunuş sağlar.  Bambu malzemeden üretilen bornozlar ise hafif yumuşak ve anti bakteriyel özellikleri ile tercih edilir.  Bambul lifleri özellikle hassas cilde sahip olan bireyler için oldukça idealdir. Ayrıca kötü kokuları önleyici özelliği de vardır. Ayrıca bornoz seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi de bornozun rengidir.  Bornozun rengi severek kullanacağınız renklerden tercih edilmesi gerekir. Eğer bornozunuzun rengini kaybetmemesini ve yüksek derecelerde yıkayabileceğiniz bir ürünü satın almak istiyorsanız tercihini beyaz renk bornozlardan yana olmalıdır.

Renk ve Model Alternatifleri 

Bornoz takımı alınca renk seçimi kişisel tercihlere ve banyo dekorasyonuna göre yapılabilir.  Açık renkte olan bornoz takımı ferah bir his verirken koyu renkli olan bornoz takımları ise daha şık ve zarif bir görünüm yansıtabilir. Renklerin çabuk solmaması ve leke tutma eğilimlerini de göz önüne alarak tercih etmek faydalıdır. Bornozların bakımı da oldukça önemlidir.  Yıkama talimatına uygun olarak yıkanması gerekir.  Havlu ve bornozu   uzun bir süre ilk günkü gibi kullanılması için yıkama talimatını tam yapmak gerekir.  Genellikle düşük sıcaklıkta yıkama yapılan bornoz takımları hafif deterjan kullanılması önerilir.  Bornozları sert yapıcı kimyasallardan ve beyazlatıcı deterjanlardan uzak tutmak renklerin korunmasına yardımcı olur.  

Bornoz takımı satın alırken içinde fazla parçası olan setleri değerlendirebilirsiniz.  Bu setler çoğunlukla bir bornoz ve uyumlu banyo havlusu içerir. Çeyizlik olan bornoz setleri ise özel günler için daha şık ve süslemeli olarak satışa sunulur. Kaliteli ve bir bornozun en önemli özelliklerinden bir tanesi sıvıyı hızlı bir şekilde emme kapasitelerdir.  Bu bornozun suyu hızlı bir şekilde çekmesi kullanımdan sonra hızlı bir şekilde kurumasını sağlayacaktır. Pamuk özelliği ile öne çıkan kumaş çeşididir. Çünkü doğal pamuk lifleri suyu etkili bir şekilde emer ve cilde karşı oldukça yumuşak ve naziktir.  Bornozun dokusu ve dokuma kalitesi de önem arz eder.  Sıkı dokunmuş bir bornoz daha uzun süre bir kullanım sağlar.  Jakarlı olan bornoz modelleri ise özel dokuma teknikleri ile üretilir ve çoğunlukla daha ayrıntılı desenlere ve dokulara sahip olan bornoz çeşitlerindendir.

Pierre Cardin Home Bornoz Koleksiyonundan Seçenekler

Bambu bornoz setleri doğal bambu iplerinden üretilir ve bu liflerin pek çok faydalı özelliği vardır. Bu özelliklerden bir tanesi de liflerin doğal olarak hafif ve yumuşak olmasıdır.  Nem çekme bakımından bambu bornozlar mükemmel bir performans sunar.  Pamuk bornozlar ise daha doğal pamuk liflerinden üretildikleri için pek çok avantaja sahip olan modellerdir.  Bu bornozdan en belirgin özelliği ise yüksek emicilik kapasitesine sahip olmasıdır.  Pamuk lifleri suyu hızlı bir şekilde çekebilir. Bu da pamuk bornozları duş sonrası hızlı kurulanan ve rahat bir seçenek yapar. Bu özellik pamuk bornozları banyo sonrası havuz kenarlarında ya da sıpa kullanımı için ideal kılar.

Renk ve desen tercihi de kaliteli bir bornozun önemli parçalarından bir tanesidir. Renklerin canlı olması ve desenlerin belirginliğini uzun bir süre muhafaza edebilen bornozlar üstün kaliteye işaret eden modellerdir. Ayrıca renklerin cilt ile temasında solmaması ya da renk vermemesi kaliteli bir bornozun özelliğindendir. Konfor ve tarz bakımından kullanıcının ihtiyacına ve zevkine uygun bir model tercih etmekte önemlidir. Farklı boy ve beden seçenekleri herkes için uygun bir seçenek sunacak çeşitliliktedir. Pierre Cardin home kadın ve erkek modelleri arasında farklı kişisel tercihler ve kullanıma ihtiyacına göre çeşitlilik sunar.