DOLAR
38,1008
EURO
43,4851
ALTIN
4.076,20
BIST
9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

Biriz Dayanışma Derneği Deprem Bölgelerine Destek Olmaya Devam Ediyor

Biriz Dayanışma Derneği Deprem Bölgelerine Destek Olmaya Devam Ediyor
22.02.2025 09:40
15
A+
A-

Deprem bölgelerinde yürüttüğü faaliyetlerle öncü projeler hayata geçiren 

Biriz Dayanışma Derneği, “Yeni Yüzyılda Ebeveyn Olma” seminer serisi ile Adana’da yardımseverlerle buluştu.

 

Biriz Dayanışma Derneği bugüne kadar gerçekleştirdiği ve gelecekte hayata geçirmeyi hedeflediği projeler için birlik çağrısında bulundu. “Yeni Yüzyılda Ebeveyn Olma” başlığı altında düzenlenen ve gençlerin geleceklerini şekillendirirken karşılaştıkları zorlukları ele alan seminer serisi gerçekleşti. Biriz Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dilşat Arpacıoğlu yeni üyeler kazanmanın önemini, Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yönder derneğin kuruluş amacını ve kuruluşundan bu yana gerçekleştirdikleri projeleri, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Işın Karahan Yıldırım ise 2025 yılı için planlanan projeleri katılımcılar ile paylaştı. Seminer serisinde, Adanalı Kişisel Gelişim Uzmanı Fatma Nur Tozlu Bicik tarafından “Akran Zorbalığı”, Kariyer Danışmanı & Profesyonel Koç ve Biriz Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ayça Aytaç tarafından “Meslek Seçiminde Etkili Faktörler ve Bu Süreçte Ailenin Rolü” ve “Geleceğe Doğru Adım: LGS Sonrası ve Lise Sürecinde Yurtdışı Üniversite Planlaması” sunumu için Londra’dan gelen Akademik Koç & Eğitim Danışmanı Halil Bal eşliğinde gençlere ve ailelerine sağlam bir gelecek inşa etmeleri için etkili stratejiler sunuldu. Adanalıların yoğun beğenisini toplayan seminer serisi, Ayşe Arman’ın Sakajewa iyilik kolyelerinin satışı ve Işın Karahan Yıldırım’ın eserlerinin katılımcılara hediye edilmesi ile sona erdi.

 

Biriz Dayanışma Derneği, “Yeni Yüzyılda Ebeveyn Olma” seminer serisinden elde edilecek bağışlar ile deprem bölgesinde yürütülecek olan yeni projelere imza atmayı hedefliyor.

 

Biriz Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahipleri için “BİR” olarak “BİR İZ” bırakma hayaliyle deprem bölgesini yeniden hayata kazandırmak için projeler geliştirmeye devam ediyor.

 

Biriz Dayanışma Derneği Hakkında; Biriz Dayanışma Derneği Ayça Aytaç, Bedriye Işın Yıldırım, Dilşat Arpacıoğlu, Ebru Demirhan, Ebru Dildar Edin, İpek Sevim Yönder ve Rabia Bakıcı Güreli tarafından 6 Şubat günü yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında bölge halkına destek olmak amacıyla Mart 2023’te kurulmuştur. Dernek öksüz çocukları yanlarına alan aileler, dul kalmış kadınlar, engelliler, kronik hastalığı olanlar, yaşlı bakımı veren aileler ve kayıpları olan aileler için ihtiyaçları doğrultusunda projeler geliştirmektedir. İhtiyaç sahiplerine manevi, ayni ya da nakdi olmak üzere destekte bulunmanın yanında, toplumsal farkındalık yaratmak ve diğer sivil toplum kuruluşları, kurumlar ve kişilerle iş birlikleri geliştirmek de derneğin misyonları arasında yer almaktadır.