DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

BAŞKAN ALEMDAROĞLU: EMEKLİLER YAZIN NE YAPSIN?!

BAŞKAN ALEMDAROĞLU: EMEKLİLER YAZIN NE YAPSIN?!
15.08.2024 16:33
11
A+
A-

Genç Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Ali Alemdaroğlu, hükümetin “Emekliler Yılı” olarak adlandırdığı 2024 yılı kapsamında emeklilerin içinde bulunduğu ekonomik duruma yönelik eleştirilerde bulundu. Alemdaroğlu, hükümetin emeklilere layık gördüğü maaşları eleştirerek, mevcut şartlar altında emeklilerin tatil yapma imkanlarının neredeyse imkansız hale geldiğini belirtti.

Alemdaroğlu, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Hükümet, 2024 yılı için ‘Emekliler Yılı’ dedi ancak emeklileri 12 bin 500 TL maaşa mahkum etti. Türkiye’nin Ege’den Akdeniz’e, Karadeniz’den Marmara’ya kadar tatil yapmaya uygun sayısız güzellikteki bölgeleri var. Ancak 12 bin 500 TL ile emeklimiz Kuşadası’na mı gitsin, Çeşme’ye mi, Manavgat’a mı, Edremit’e mi? Bu cennet vatanın güzelliklerinden faydalanmak, artık emeklilerimiz için bir lüks haline gelmiştir. Emekliler bir gün dahi tatil yapmayı hayal edemiyor. Parası da yetmiyor. Emeklilerimizin insanca yaşayabilecekleri bir düzeni sağlamak, hükümetin birincil sorumluluğudur. Ancak mevcut politikalar, emeklilerimizin yaşam standartlarını düşürmekte ve onları zor şartlar altında bırakmaktadır. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Daha iyi bir Türkiye için genç nesillerin ve emeklilerimizin hakkını savunmak amacıyla bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.