DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

ALPAGUTLAR FİLİPİNLER’E DAMGA VURDU

ALPAGUTLAR FİLİPİNLER’E DAMGA VURDU
02.08.2024 10:06
37
A+
A-

Türkiye Alpagut Kachut Takımı, 17. WEKAF Dünya Şampiyonası’nda büyük bir başarı elde etti. Türkiye Alpagut Turan Federasyonu As Başkanı Canan Ceylan kazanılan başarıya ilişkin olarak konuşarak sporcuları tebrik etti.
Canan Ceylan yaptığı açıklamada,”Bu başarıyı büyük bir gururla karşılıyorum. Takımımız, çok zor şartlar altında katıldığı bu turnuvada, 12 bin kilometre yol kat ederek 46 ülke arasından ilk 10’a girmeyi başardı. Ülke takımları en az 12 kişiden oluşurken, Türk takımı bu başarıyı sadece 2 mücadeleci sporcusuyla elde etti. Kategori maçları sonucunda Türkiye, 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya ile döndü” dedi.

Türkiye Alpagut Turan Federasyonu As Başkanı Ceylan’ın müsabakalara ilişkin verdiği bilgilerde;

MÜCADELECİLERİMİZİN BAŞARILARI

Mücadele eden sporcularımız:

– *Bülent Büyük* (D.A.F Kachut Dalı Başkanı, T.A.F Kachut Dalı Sorumlusu, Soğuk Silah Uzmanı)
Madalya içeriği: 1 altın, 2 bronz

– *Emre Ertuğrul* (Kachut Sistem Koordinatörü)
Madalya içeriği: 1 gümüş, 2 bronz

Kafile Genel Sekreteri: Yunus Arabacı

ULUSLARARASI REKABET

Türk takımı, karşılaştıkları ülkeler arasında Çin, Filipinler, Amerika, Almanya ve Hindistan gibi güçlü rakipler bulundu. Takımımız, gerçekleştirdiği maçlarda uyguladığı tekniklerle diğer ülkeler üzerinde büyük bir etki bıraktı. Yarı final maçlarında rakiplerinden üstün performans sergilemelerine rağmen, hakem engeline takıldılar. Ancak turnuva sonucunda yapılan koordinasyon toplantısında, maç görüntüleri WEKAF Dünya Federasyonu Başkanıyla paylaşıldı ve kendisi Türk takımının haklılığını destekledi” ifadelerini kullandı.

Canan Ceylan yeni geliştirilen Türk bıçak sistemi adıyla kayda geçen Hancher modülü hakkında da bilgiler verdi.

YENİ TEKNOLOJİ: HANCHER MODÜLÜ

Ceylan açıklamasında: ‘Turnuvada yeni geliştirilen Hancher modülü de kendini ispatladı ve Dünya Soğuk Silah Federasyonu tarafından bir Türk bıçak sistemi olarak kayda alındı.

SPORCULARI VE EKİBİMİZİ KUTLUYORUM

Türkiye Alpagut Turan Federasyonu olarak, bu büyük başarı için sporcularımızı ve ekibimizi kutluyor; Türkiye’nin uluslararası arenada elde ettiği bu başarıdan dolayı son derece mutlu olduğumuzu ifade ediyorum. Uğurlar olsun’ şeklinde konuştu.