DOLAR
36,0082
EURO
37,0675
ALTIN
3.259,68
BIST
9.774,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
5°C
İstanbul
5°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
5°C
Perşembe Karla Karışık Yağmurlu
7°C
Cuma Hafif Yağmurlu
7°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
8°C

Gazze’nin kuzeyindeki son faal büyük hastane tüm hastalardan boşaltıldı

Gazze’nin kuzeyindeki son faal büyük hastane tüm hastalardan boşaltıldı
01.01.2025 01:24
12
A+
A-

Gazze’de İsrail saldırıları devam ediyor. Kuzey Gazze’deki son büyük hastane, İsrail güçlerinin düzenlediği saldırıda binaya büyük zarar verilmesi ve koğuşların hasta ve doktorlardan boşaltılmasının ardından hizmet dışı kaldı.

Birleşmiş Milletler, Cuma günü İsrail güçlerinin Gazze’nin kuzeyindeki Kamal Adwan Hastanesi’ne baskın düzenleyerek, bölgenin kuzeyinde kalan yaklaşık 75.000 Filistinliyi riske attığını söyledi. Ayrıca hastanenin önde gelen müdürü Dr. Hussam Abu Safiya’yı tutukladılar ve onu şüpheli bir “Hamas terörist operatörü” olmakla suçladılar.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre , baskın sonucu hastane hastalardan “boşaldı, bazıları da durumu kritik. WHO, kritik durumda olanların kendisi de işlevsiz olan Endonezya Hastanesi’ne transfer edildiğini söyledi. WHO, bazı hastaların ayrıca Gazze’deki El-Şifa Hastanesi’ne transfer edildiğini ekledi.

BM, DSÖ’nün tahliye edilen hastaları bakımlarının devamı için Güney Gazze’ye nakletmek üzere Endonezya Hastanesi’ne bir misyon göndermeyi planladığını bildirdi.

Gazze’nin kuzeyindeki, son hava saldırıları nedeniyle neredeyse hiç çalışmayan ve ciddi şekilde hasar gören El Avda Hastanesi’nin müdürü Muhammed Salha, yaptığı açıklamada, Kamal Adwan Hastanesi’nin tamamen hizmet dışı olduğunu ve kendi sağlık tesisinin çok az yakıtı olduğunu ve sınırlı kaynaklara rağmen hastalarla dolup taştığını söyledi.