40. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Logo Yazılım, Hayallerini Kodlayanlar sosyal sorumluluk projesinde bu yıl deprem bölgesine yoğunlaşıyor. Proje kapsamında Hatay’ın Defne, Kırıkhan ve İskenderun ilçelerinde iki bilgisayar laboratuvarı ve iki robotik kodlama atölyesi açıldı. Önümüzdeki dönemde ise Kahramanmaraş ve Elazığ’da öğrencilere kazandırılması planlanan atölye ve kütüphane için çalışmalar sürüyor.
Bu yıl kuruluşunun 40. yılını kutlayan Türkiye’nin en büyük yerli iş yazılımı şirketi Logo Yazılım, Hayallerini Kodlayanlar sosyal sorumluluk projesi kapsamında Hatay’ın Defne, Kırıkhan ve İskenderun ilçelerinde 4 farklı atölye ve bilgisayar laboratuvarı kurarak eğitime hazır hale getirdi. Harbiye Selman Nasır Eskiocak Ortaokulu ve Kırıkhan Mimar Sinan Ortaokulu’nda robotik kodlama atölyeleri öğrencilerle buluşturuldu. Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İskenderun Rotary Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ise bilgisayar laboratuvarları faaliyetlerine başladı.
40. yılda hedef 9 farklı şehirde 5 bini aşkın öğrenci
Logo Yazılım, Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon’un katkılarıyla 2019 yılında başlattığı Hayallerini Kodlayanlar projesi ile çocuklara erken yaşta kod yazmayı öğreterek 21. yüzyıl yetkinlikleri kazanmalarını sağlıyor. Proje kapsamında açılan bilgisayar laboratuvarlarıyla ise meslek lisesi öğrencilerinin Logo programlarını öğrenerek, çalışma hayatı için gereken donanımı mezuniyetlerinden önce edinmeleri hedefleniyor.
Hatay’da gerçekleştirilen açılışlarla birlikte bugüne kadar Hayallerini Kodlayanlar projesi kapsamında 8 ayrı ilde toplam 13 atölye, bilgisayar laboratuvarı ve kütüphane kuruldu. Logo Yazılım, Kahramanmaraş ve Elazığ’da açılış hazırlıkları süren atölye ve kütüphane ile birlikte 2024 yılı sonunda toplam 9 farklı şehirde, 15 noktada, 5 binden fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
Türkiye’nin geleceğine katkı
Logo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut, Logo Yazılım olarak Hayallerini Kodlayanlar projesinin etki alanını genişletmeye devam ettiklerini belirterek, “40 yıl önce Türkiye’de yazılımın sektör haline gelmesine öncülük etmiş bir şirket olarak, ülkemizin geleceği için kendimizi sorumlu hissediyoruz. Geleceğin meslekleri için temel oluşturan Hayallerini Kodlayanlar projemiz kapsamında öğrencilerimizin mekanik becerilerini ve analitik yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Eğlenceli ve farklı metotlarla kodlamayı, çözüm odaklı olmayı öğretiyoruz. Cumhuriyet Bayramımızın gururunu yaşadığımız günlerde yeni kodlama atölyesi ve bilgisayar laboratuvarlarını ülkemizin geleceği olan gençlerimize kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
Bütün Çocuklar Bizim Derneği Kurucusu Leyla Tekbulut ise, “Logo ekosistemiyle iş birliği yaparak geliştirdiğimiz Hayallerini Kodlayanlar projemizle bu yıl deprem bölgesine odaklanıyoruz. Projemiz kapsamında Cumhuriyetimizin aydınlık yarınları olan gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırarak potansiyellerini ortaya çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamlı proje için Logo Yazılım’a hem derneğimiz, hem de öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin gelişimleri eğitimleri boyunca takip ediliyor
Logo Yazılım, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında bulunan nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve insana yakışır iş ve ekonomik büyüme maddelerine verdiği önem doğrultusunda toplumsal sürdürülebilirlik konularına odaklanıyor. Bu kapsamda Hayallerini Kodlayanlar projesinde, 8-14 yaş arası öğrencilerin mekanik becerilerini ve analitik yeteneklerini geliştirmeleri hedefleniyor. Logo Yazılım; eğlenceli ve farklı metotlarla kodlamayı, çözüm odaklı olmayı öğreten programa katılan öğrencilerin eğitimleri boyunca sürecin içinde kalmaya devam ediyor. Başarıları ve ihtiyaçları belirleyip öğrencilerin gelişimlerini takip ediyor.