DOLAR
34,5273
EURO
36,1946
ALTIN
2.980,33
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C

Fibaemeklilik Projeler, ADK, Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Direktörü Buket Erşan: Mücadelemiz tasarruf sanılan ihmallere karşı

Meme kanseri ile mücadele için 2014 yılından bu yana “Pembe Kurdele” projesini yürüten Fibaemeklilik, erken teşhis ve öz muayene konusunda farkındalık yaratan çalışmalarını sürdürüyor.

Fibaemeklilik Projeler, ADK, Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Direktörü Buket Erşan: Mücadelemiz tasarruf sanılan ihmallere karşı
13.10.2022 14:30
320
A+
A-

Meme kanseri ile mücadele için 2014 yılından bu yana “Pembe Kurdele” projesini yürüten Fibaemeklilik, erken teşhis ve öz muayene konusunda farkındalık yaratan çalışmalarını sürdürüyor. Her ayın son Perşembe’sini öz muayene günü olarak uygulayan ve Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında iş ortaklarıyla farklı projelere imza atan Fibaemeklilik, yıl boyunca gerçekleştirdiği çeşitli marka ve proje iş birlikleriyle farkındalık çalışmaları yürütüyor.  

 

Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) “Kadınların Eğitimi, Ailelerin Sağlığı ve Mutluluğu” projesinin de destekçisi olan Fibaemeklilik’in meme kanseri ve kadın sağlığı konusunda hazırladığı bilgilendirmeler, AÇEV’in eğitim programlarındaki kadınlarla paylaşılıyor. Projeyle aynı adı taşıyan Pembe Kurdele Hayat Sigortası ile kadınlara özel kanser hastalıklarının tedavisindeki finansal ihtiyaçlar için destek sağlayan Fibaemeklilik, Ekim ayı boyunca kadınlara kendi kendilerini muayene etmeleri yönünde hatırlatmalarda bulunuyor. 

 

“Erken teşhis ve öz muayene konusunda farkındalık için çalışıyoruz”

Pembe Kurdele projesi kapsamında AÇEV ve Türkiye Meme Vakfı gibi kuruluşların altında bugüne kadar on binlerce kadına ulaştıklarını belirten Fibaemeklilik Projeler, ADK, Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Direktörü Buket Erşan şunları söyledi:

 

“Her sekiz kadından birinin risk altında olduğu bir hastalığa karşı duyarsız kalmadık ve Pembe Kurdele projesiyle 2014 yılından bu yana on binlerce kadına meme kanseri farkındalık eğitimi verdik. Bu eğitimler ve dağıtımı yapılan 30 bin adet broşür; erken teşhis ve öz muayene konularındaki farkındalığa büyük katkı sağladı. Her sekiz kadından birinin bu riski taşıdığını düşünürsek, nüfusa oranla Türkiye’de 5 milyondan fazla kadın bu riski taşıyor ve dünyanın birçok yerinde olduğu gibi kadınların çoğu muayene süreçlerini ekonomik nedenler ve zamandan tasarruf gibi gerekçelerle ihmal ediyor. Biz en çok da bu anlayışı düzetmek istiyoruz.”

 

“Kanser hastalarının iyileşme sürecine odaklanabilmeleri bizce çok değerli”

Meme kanserinin erken teşhis edildiğinde yüzde 98 oranında tedavi edilebildiğine dikkat çeken Erşan, hayatı riske atan hiçbir tasarruf yöntemi olamayacağını ifade ederek şöyle devam etti: 

 

“Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre üçüncü evredeki meme kanseri hastalarının yüzde 28'i tedavi maliyetinin ameliyat olma kararlarını etkilediğini söylüyor. Bu kişilerin yarıdan fazlası da tedavi konusunda finansal olarak hazırlıksız hissettiklerini ifade ediyor. Kanser tedavisi gören bir hastanın ilaç, kemoterapi, yatış veya ameliyat gibi masrafları hiç düşünmeden, sadece kendi iyileşme sürecine odaklanabilmesi bizce çok değerli. Bu amaçla geliştirdiğimiz Pembe Kurdele Hayat Sigortası ile kadın kanserlerine özel teminatlarla tedavi ve tedavi sonrası iyileşme süreçleri için güvence sağlıyoruz.  Meme kanserinin yanı sıra rahim, rahim ağzı, rahim içi ve yumurtalık gibi kanserleri de teminat kapsamında tutuyoruz.”

 

“Öz muayene 1,5 dakika sürüyor”

Pembe Kurdele’yi sadece bir sigorta ürünü değil, bütüncül bir sosyal sorumluluk projesi olarak tasarladıklarına dikkat çeken Erşan şöyle tamamladı:  

 

“Bu farkındalığı iletişim çalışmalarımızın bir parçası haline getirdik ve her ayın son Perşembe’sini öz muayene günü olarak uygulamaya başladık. Öz muayene yalnızca 1,5 dakika sürüyor ve burada tespit edilen sıra dışı durumlar erken teşhis konusunda büyük fayda sağlıyor. AÇEV iş birliğimiz ve şirket içi uygulamalarımız yanında; iş ortaklarımızla da ortak çalışmalar yürütüyoruz. Aktifbank ile bankanın Ekonomideki Aktif Kadınlar Projesi kapsamında kadın girişimcilere Pembe Kurdele Hayat Sigortası hediye ettik. Pembe Kurdele projesi kapsamında sadece Ekim ayında değil yılın her döneminde bilinçlendirme faaliyetleri yürütmeye ve kadın kanserlerine özel sunduğumuz teminatlarla güvence sağlamaya devam edeceğiz.” 

 

Kadın kanserlerine karşı uygun primlerle sigortalı olma imkanı

Pembe Kurdele Hayat Sigortası, meme kanserinin yanı sıra rahim, rahim ağzı, rahim içi, yumurtalık kanserleri ile tüpler ve vajina / vulva tümörlerini de teminat altına alıyor. 18 ve 65 yaş arasındaki kadınlar Pembe Kurdele ürününden yararlanabiliyor. Yaş gruplarına göre farklılaşan yıllık prim tutarlar 57,6 TL’den başlayan ürün kapsamında prim tutarı artırılarak toplam teminat 100 bin TL’ye kadar da çıkarılabiliyor. Teminat kapsamındaki kadın kanserlerinden herhangi biri ile karşılaşılması halinde teminat tutarı tek seferde ödenirken; sigortalının herhangi bir fatura ya da harcama beyan etmesi de gerekmiyor. Sigortalı teminat ödemesini tedavi giderlerine harcayabildiği gibi; psikolojik destek, rehabilitasyon ya da kişisel harcamaları için de kullanabiliyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı