DOLAR
34,0033
EURO
37,8557
ALTIN
2.819,96
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

“2002’de devlete ait 240’dan fazla sanayi kuruluşu vardı, bugün elimizde 70 tane kaldı.”

“2002’de devlete ait 240’dan fazla sanayi kuruluşu vardı, bugün elimizde 70 tane kaldı.”
14.08.2024 20:59
5
A+
A-

YRP Iğdır İl Başkanı Fırat Akkuş’tan AK Parti’nin 23. Kuruluş Yıldönümüne Dair Değerlendirme

Yeniden Refah Partisi (YRP) Iğdır İl Başkanı Fırat Akkuş, AK Parti’nin 23. kuruluş yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, partinin iktidarı boyunca gerçekleştirdiği bazı olumlu adımları takdir ederken, ekonomik ve toplumsal alanlarda yaşanan olumsuz gelişmelere dikkat çekti.

Fırat Akkuş, “Evet, bu 23 yılda askeri vesayet ortadan kalktı, başörtüsü yasağı kaldırıldı, Ayasofya açıldı, Taksim’e cami yapıldı ve inançlı insanlar devletin her kademesinde görev aldı. Bu kazanımlar elbette önemli, ancak diğer taraftan ülkemizde ciddi ekonomik ve toplumsal sorunlar birikti,” ifadelerini kullandı.

Akkuş, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında dolar kurunun 1.63 TL olduğunu, ancak bugün dolar kurunun 33.49 TL’ye yükseldiğini belirtti. 2002 yılında enflasyonun yüzde 29.75 olduğunu, ancak bu yıl Ağustos ayında enflasyonun yüzde 58.94’e çıktığını vurgulayan Akkuş, “Vatandaşların banka borçları 2002’de 6,6 milyar TL iken, bugün bu rakam 3 trilyon 390 milyon TL’ye çıktı. Çiftçilerin toplam borcu ise 2,5 milyar TL’den 800 milyar TL’ye yükseldi. Bu durum, vatandaşın ve çiftçinin ekonomik olarak ne kadar zorlandığını gösteriyor,” dedi.

Akkuş, emekli maaşlarının alım gücündeki düşüşe ve artan işsizlik oranlarına da dikkat çekti. “2002’de asgari ücretle 6.5 çeyrek altın alınabilirken, bugün sadece 3.9 çeyrek altın alınabiliyor. 23 sene önce emekli ikramiyesi ile bir ev almak mümkünken, bugün bir araba almak dahi hayal oldu,” diye konuştu.

Devlete ait sanayi kuruluşlarının büyük bir kısmının özelleştirilmesini eleştiren Akkuş, “2002’de devlete ait 240’dan fazla sanayi kuruluşu vardı, bugün elimizde 70 tane kaldı. Sanayi üretiminin milli gelir içerisindeki payı yüzde 24’ten yüzde 20’ye, tarım üretiminin payı ise yüzde 12’den yüzde 5’e geriledi,” dedi.

Bölgesel gelişmelere de değinen Fırat Akkuş, “Irak işgal edildi ve üçe bölündü, Suriye’nin kuzeyi Amerikan askerleri ve PYD-YPG kontrolüne girdi, Libya iç savaşa sürüklendi. ABD Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdı. Ege Denizi’nde Yunanistan hukuksuz şekilde adalarımıza bayrağını çekti,” ifadelerini kullandı.

Akkuş, Yeniden Refah Partisi olarak Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal sorunlarına çözüm bulmak için kararlılıkla çalışacaklarını belirtti. “Bizler, milletimizin refahı ve huzuru için her türlü çabayı göstereceğiz ve ülkemizin geleceği için daha iyi bir yol haritası sunacağız,” diyerek açıklamasını tamamladı.