DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
27°C
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

15 Temmuz’un tekrarlanmaması için operasyonlar kesintisiz devam ediyor

15 Temmuz’un tekrarlanmaması için operasyonlar kesintisiz devam ediyor
11.07.2024 13:01
25
A+
A-

İstanbul Valisi Davut Gül, T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve 15 Temmuz Gazileri’nin katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümü vesilesiyle, Turkuvaz Medya’nın ev sahipliğinde “15 Temmuz Unutmadık, Unutturmayacağız” konferansı gerçekleştirildi.

 

Konferansta konuşan T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik devam eden operasyonlar kapsamında 9.738 şüphelinin göz altına alındığı, 1.697’sinin tutuklandığını ve 2.036’sı hakkında da adli kontrol kararı verildiğini söyledi.

 

 

İstanbul Valisi Davut Gül, T.C İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve 15 Temmuz Gazileri’nin katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümü vesilesiyle, Turkuvaz Medya’nın ev sahipliğinde “15 Temmuz Unutmadık, Unutturmayacağız” konferansı gerçekleştirildi. Konferans kapsamında, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin demokrasi ve millet iradesi üzerindeki etkileri, milli birlik ve beraberlik konuları ele alındı.

 

İstanbul Valisi Davut Gül: “15 Temmuz’da milletimiz feraset göstermiştir”

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Valisi Davut Gül, 15 Temmuz’un sorumlusunun din istismarcısı FETÖ olduğunu belirterek, “Bu örgütün en karakteristik özelliği inkar etmektir. Hain darbe girişiminin üzerinden geçen 8 yıl boyunca bu eylemlerini inkâr etmeleri bizi şaşırtmıyor. Türkiye ilk defa darbelerle karşılaşmadı. Ancak 15 Temmuz’un önceki darbelerden önemli bir farkı var. Bu fark, Sayın Cumhurbaşkanımız devleti    yöneten irade olarak kararlılık göstermesidir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın çağrısı üzerine 7’den 70’e tüm vatandaşlarımız feraset göstererek, milli iradeye sahip çıkmıştır” dedi.

 

T.C İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “15 Temmuz sosyolojik açıdan da değerlendirilmeli”

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin demokrasi ve millet iradesi üzerindeki etkilerinin konuşulduğu programda konuşma yapan T.C İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğüne dikkat çekerek, mevcut kabine döneminde yürütülen operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik devam eden operasyonlar kapsamında 9.738 şüphelinin göz altına alındığı, 1.697’sinin tutuklandığını ve 2.036’sı hakkında da adli kontrol kararı verildiğini söyledi.

 

15 Temmuz gecesinde 252 vatandaşımızın şehit olduğunu, 2.740 vatandaşımızın da gazilik mertebesine ulaştığını hatırlatan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, O gece yaşananlar, farklı perspektiflerden okunmalı. Sosyal ve beşeri bilimler nezdinde üzerinde uzun yıllar çalışılmalı. Çünkü millet olarak biz, böyle bir ihaneti daha önce görmedik, tecrübe etmedik. Bu yüzden 15 Temmuz darbe girişimi, yalnızca siyasal ve hukuksal boyutuyla değil, sosyolojik açıdan da değerlendirilmesi gereken bir süreçtir” dedi.

 

“Devletimize, milletimize, huzurumuza ve geleceğimize kasteden kim olursa olsun, onlarla ve kirli zihniyetleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz” diyen Ali Yerlikaya, 15 Temmuz darbe girişiminin akamete uğratılmasında etkili olan faktörler üzerinde de durdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, siyaset kurumunun verdiği mücadele demokrasimizin köklerini daha da sağlamlaştırdığına dikkat çeken Ali Yerlikaya, “Siyasetin vesayet odaklarının elinde değil, doğrudan milli iradenin elinde olması,milletin devletine sahip çıkmasında büyük rol oynadı. Bu mücadele, büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinin de bir devamıydı. Dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletin evlatları olarak, şehitlik ve gazilik makamı, bizim için ulaşılabilecek en yüksek şereftir. Vatanın selameti için, şehit ya da gazi olmayı şeref sayan aynı ruhun, aynı ecdadın evlatlarına selam olsun” dedi.

 

Program kapsamında konuşma yapan Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü ve Köşe Yazarı Dilek Güngör, Turkuvaz Medya’nın FETÖ’yle mücadelede başat rol üstlendiğine dikkat çekerek, “Medya dünyasında FETÖ tehlikesini, ülkeyi ele geçirme planlarını tüm çıplaklığıyla kamuoyunun gündemine getiren ve demokrasiyi her daim savunan bir kuruluş olan Turkuvaz Medya Grubu, gazetesinden TV’sine dergisinden radyosuna kadar yaptığı yayınlarla tarihe geçti” dedi.

 

Takvim Gazetesi Köşe Yazarı Ekrem Kızıltaş’ta yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin büyük bir şahlanış gösterdiğini belirterek, “Olması gerekeni oldurmak için milletimizin her bir ferdi yapması gerekeni yapması gereken vakitte yaptı. O gece tarihimiz için bir milat oldu. O gece, milletimizin milli iradeyi kaptırmamak için mücadeleden vazgeçmeyeceğini, bekamızı korumak için hiçbir güce teslim olmayacağımızı gösteren bir geceydi. Birileri hala bu ülkeyi istediği gibi yönlendirilmeyi arzu ediyor. 15 Temmuz’da bu amaç için yapıldı ama milletimiz şahlandı.15 Temmuz’u insanların aklından silmek, yeniden tekrarlamak isteyenler var. Bu yüzden unutmamak ve unutturmama gerekiyor” dedi.

 

Etkinlikte ayrıca, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların belgesel gösterimi yapıldığı program kapsamında katılımcılar, demokrasi mücadelesinin kahramanlarının hikayelerini birinci elden dinleme fırsatı buldu.