DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

“1-2 yılda sosyal patlama yaşanacak”

“1-2 yılda sosyal patlama yaşanacak”
19.07.2024 17:04
14
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, genel ve yerel gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Afyonkarahisar’ın birçok sorunu olduğunu ve bu sorunları çözebilecek adımlar atılması gerektiğini belirten Çakır, siyasete halkın sorunlarına çözüm bulmak amacıyla girdiğini belirtti.

Gerçekleştirdiği özverili çalışmalarıyla Afyonkarahisar yerelinde adından sıkça söz ettiren Başkan Çakır, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye’nin dinamitlerinden olduğunu söyleyen Başkan Çakır, açıklamasında şunları söyledi:” Siyasi hayatım Yeniden Refah ile başladım. Önce belde ilçe başkanlığı, daha sonra merkez ilçe başkanlığı yaptım. Şimdi de il başkanıyım. Siyasete girme düşüncem yoktu fakat ben araştırmayı seven bir kişiyim. Halkımın derdine derman olmak, halkı dinlemek, halka çözüm bulmak için siyasete girdim.

“Yerel Sorunlar ve Çözüm Önerileri”
Çiftçisinden işçisine, amirinden memuruna kadar herkes ile ilişkim var. Afyon’da birçok sorun var. İlk sorun trafik sorunu. Merkez hemen hemen her saatte kitleniyor. Diğer sorun tarım. Çok güzel tarım arazisi var fakat işleten yok. Keza işsizlik de büyük sorunlar arasında, bir de gençlerimiz maalesef ki uyuşturucu batağında. Kullanım ve ticaret açısından kötü bir durumdayız. İl emniyet müdürümüz gayet iyi bu konuda fakat uyuşturucu her yerde büyük sorun olmaya devam ediyor. Hayat pahalılığı çok fazla. Eskiden 30 TL mazot fiyatıydı, buğday 9 TL idi. Şimdi 50 TL mazot ama buğday fiyatı hala aynı. Ofis ve diğer değirmenler buğdayı 8 TL’ye alıyorlar. Patates geçen sene 9-11 TL arasında satılıyordu. Bu sene 4-5 TL arasında satılıyor. Fakat biz çarşıda pazarda 4-5 TL’ye değil 20-25 TL’ye alıyoruz.”

“1-2 yılda sosyal patlama yaşanacak”

Tüm vatandaşlarımızda ekonomik buhran var. Şu anda Afyonkarahisar’da hiç beğenmediğimiz bir dairenin aylık fiyatı 10.000 TL’den başlıyor. Dolayısıyla emekli, asgari ücretli, memur diye ayrılmaya hiç ihtiyacı yok vatandaşları çünkü hiçbirisi geçinemiyor. Ama vatandaşlar artık hesap sormaya başladı. Bu pahalılığın sebebi ne diye kendi aralarında eleştiri yapıyorlar. Bizim ülkemiz tarımıyla, hayvancılığıyla, sanayisiyle gerçekten güçlü bir ülke fakat biz bu güçten yararlanamıyoruz. Araştırmalarımıza göre 1-2 yıl içinde bir sosyal patlama yaşanacak.”

“Halk erken seçim bekliyor”

“Ben hem esnafım hem de siyasetle uğraşıyorum. Bu nedenle halkın nabzını çok iyi gözlemleyebiliyorum. Özellikle vatandaşa kemer sık derken, kamu ve kuruluşlarında çalışan personellerin herhangi bir ekonomik buhran geçirmemesi bizleri çok şaşırtıyor. Halka kemer sıkın derken, birçok yerde üç-beş maaş alan personeller biliyoruz. Şunu da söyleyebilirim, 2-3 yıl içerisinde Afyonkarahisar esnafı kepengi kapatır. Bunlar asla Fehmi Güray Çakır’ın düşüncesi değil fakat vatandaşlar erken seçimi bekliyor. Erken seçim olduğunda durum bambaşka bir yere evrilecek.”

“Adaylarımıza, üyelerimize müdahale edilmeye çalışıldı”

“Afyonkarahisar’da en büyük sorun siyaset açısından, siyasi aktörlerin Yeniden Refah Partisi mensuplarına müdahale etme çabası. Şöyle duyumlar var; ‘Erbakan’ın öğrencileri naif insanlar, ensesini vururuz, ekmeğini alırız’ diye söylemler var. Encümenlerimize, adaylarımıza, üyelerimize her şeyimize müdahale edilmeye çalışıldı. Özellikle iktidar partisi bunu bize çok yaptı. Halbuki daha birkaç ay önce büyük bir seçim atlattık. İktidar partisini samimi buluyorum fakat içerisindeki AKP’lilerin samimiyetsiz olduğunu biliyorum.”

“Sokak Hayvanlarını uyutmak çözüm değil”

“Gündemimizi derinden ilgilendiren bir diğer konu da sokak hayvanları konusu. Bu konu hakkında da şöyle yorum yapacak olursak; evet, sokak hayvanları büyük bir problem teşkil ediyor hem tüm Türkiye için hem de Afyonkarahisar yerelinde. Fakat çözüm asla uyutmak değildir. Mutlaka Afyonkarahisar’a bir barınak yapılmalı ve bütün köpekler toplanıp o barınakta kısırlaştırılmış bir vaziyette hayatlarına devam etmelidir. Onların ahı bizi mutlaka bulur, bu yüzden bu konuda çok daha dikkatli adımlar atmalıyız”dedi.